Jednostavan život onih koji imaju milione: Voze se metroom i kupuju na rasprodajama

07.06.2021

14:00 >> 11:38

0

Iako imaju dosta novca i sebi mogu mnogo toga da priušte, jedan deo slavnih i bogatih živi vrlo skromno, a dobar deo novca daje u humanitarne svrhe

Jednostavan život onih koji imaju milione: Voze se metroom i kupuju na rasprodajama
Copyright Instagram: @isarahjessicaparker

Većina ljudi koja ima mnogo, mnogo novca kupuje ogromne kuće sa velikim brojem soba i kupatila, brze i skupe automobile, unikatnu garderobu… Ali jedan broj ultrabogatih ne troši novac ni na šta od toga, već živi običnim životom.

Koliko su neki od njih skromni, ilustruje pitanje koje je supermodel Tajra Benks uputila svom knjigovođi:

– Da li mogu to sebi da priuštim?

A on joj je odgovorio: – O čemu pričaš?

Tajra bez problema odlazi u najbliži restoran, ne traži nikakvu ekskluzivu i jede brzu hranu. Umesto skupog tableta, ona se i dalje služi starom dobrom metodom zapisivanja u notes, a kada nekud otputuje, koristi hotelske šampone i sapune.

Mila Kunis i Ešton Kučer Profimedia

Ešton Kučer i Mila Kunis su bili veoma siromašni u detinjstvu i zato ne žele da rasipaju novac, a tako vaspitavaju i svoju decu. Čak ni novac koji oni poseduju njihova deca neće naslediti, već će on biti dat u dobrotvorne svrhe.

Tobi Megvajer, glumac poznat po ulozi Spajdermena, odrastao je u siromašnoj porodici, ali i sada, kada ima dovoljno novca, živi na malom imanju i novac štedi na razne načine. Tobi kaže da ne želi da potrošiti sav novac dok je mlad pa da u starosti moli producente za uloge.

Rene Zelveger Profimedia

Rene Zelveger, pre nego što je postala poznata, radila je kao konobarica, i taj period svog života dobro je zapamtila. Ona ne kupuje skupu garderobu i prati sniženja, ali zato veliki deo novca poklanja u dobrotvorne svrhe.

Bogatstvo Bila Mareja se procenjuje na 180 miliona dolara, ali on svoj novac ne troši na skupe stvari. Čak nema ni agenta. Ako neko želi da mu ponudi ulogu, može lično da ga pozove.

Jedan od najpopularnijih glumaca Robert Patison vodi vrlo jednostavan život. Ne voli zabave, ne posećuje važne događaje, ne možete ga videti u skupim restoranima… Veća je šansa da ga sretnete u metrou i običnom kafiću.

Profimedia

Slično se ponaša i glumica Hali Beri, koja kupuje namirnice u običnim prodavnicama i vozi se javnim prevozom, bez obezbeđenja i bilo kakve bojazni. U autobusu ili metrou možete sresti i Kijano Rivsa, koji uglavnom kupujem na rasprodajama.

Oskarovac Metju Mekonahi je nekada živeo u prikolici. Čak i kad je zaradio prve milione, nije napustio svoju „kuću“. On kaže da je njegova prikolica najbolje antistresno oružje, jer velika kuća zahteva puno pažnje i energije.

Teško je poverovati i da Sara Džesika Parker, za razliku od uloge koju tumači u seriji „Seks i grad“, ne troši puno novca na garderobu. Ona uglavnom nosi jednostavnu ali udobnu odeću, ništa glamurozno. Tako vaspitava i svoje dete, koje garderobu nasleđuje od rođaka.

Džulija Roberts Profimedia

Vrlo je skromna i Džulija Roberts, koja uzgaja organsko povrće u svojoj bašti, a deci plete garderobu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike