Dečak odlučio da proda svoju vrednu kolekciju karata kako bi spasao svog najboljeg prijatelja!

10.06.2021

15:30 >> 12:15

0

Kada mu se pas razboleo a porodica nije imala novca za lečenje, dečak je odlučio da proda ono što mu je najvrednije - svoju kolekciju Pokemon karata

Dečak odlučio da proda svoju vrednu kolekciju karata kako bi spasao svog najboljeg prijatelja!
Copyright Pixabay

Oni koji imaju veliko srce sve će uraditi za svog najboljeg prijatelja. Upravo to je učinio osmogodišnji Brajson Kliman iz Virdžinije, koji je odlučio da proda vrednu kolekciju Pokemon karata kako bi platio lečenje svog najboljeg četvoronožnog prijatelja, psa Brusa.

Ni Brajson ni njegovi roditelji nisu mogli da pretpostave da će time pokrenuti druge ljude i da će priča dobiti mnogo šire razmere.

Prema rečima dečakove majke Kimberli Vudrug, pas je pre nekoliko dana počeo da se ponaša veoma čudno, iako je po prirodi razdragan i veseo. Odjednom više nije hteo da izađe iz svog krevetića i odbijao je hranu.

Pixabay

Veterinar im je saopštio da pas ima parvovirus, koji bi mogao da bude smrtonosan ukoliko pas ne dobije adekvatnu pomoć. Ali troškovi lečenja nisu bili mali, iznosili su 700 dolara, što porodica u tom momentu nije mogla da plati.

Zato je Brajson odlučio da nešto preduzme: izneo je sto ispred kuće i počeo je da prodaje svoju kolekciju Pokemon karata po ceni od pet i deset dolara po komadu.

Fotografiju Brajsona ispred kuće roditelji su podelili na Fejsbuku i na stranici Go Fund Me. I to je pokrenulo ljude: počeli su da doniraju novac, bez želje da uzmu Pokemon karte.

Porodica je tako uspela da prikupi više od 15.000 dolara i odlučila je da na lečenje potroši onoliko novca koliko je neophodno, a da ostatak prosledi drugim porodicama koje imaju ljubimce i kojima je neophodna finansijska pomoć.

Pored toga, dečak je pre nekoliko dana dobio donaciju Pokemon karti u vrednosti od 420 dolara.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike