Doktore, biće ti potreban doktor: Filmski zaplet u bolnici - pacijent se zaljubio u doktorku, a frka nastala kad se umešao načelnik klinike

03.06.2024

20:11

0

Autor: K. O.

Slao mu preteće poruke, dolazio u kliniku i govorio da će ih sve dići u vazduh

Doktore, biće ti potreban doktor: Filmski zaplet u bolnici - pacijent se zaljubio u doktorku, a frka nastala kad se umešao načelnik klinike
Copyright Tumisu from Pixabay

Ljubav se može naći svuda, a ponekad ona dobija i neočekivane zaplete i rasplete. Jedna neobična ljubavna storija dogodila se u bolnici, a sve je završilo u policiji.

„Ovako doktore, sad ćemo s Vi preći na Ti. Jako si me razočarao kao vernik kao čovek kao doktor. Doktorka je moja žena, tačka. Sa mnom ti nisi ovce čuvao, ja nisam čoban i ako ni to nije greh, greh je samo biti lopov i kriminalac k‘o neki. Ja nisam ti dragi zastupniče i doktore (...) ne znam koje su ti pobude, ali ja ću ti rasturiti zablude, još jednom mi pomeni policiju tebi će biti potreban doktor jesi me razumeo? ... je moja žena i tačka i sa mojim ženama niko, niko sebi neće dopustiti neke stvari pa ni ti, i molim te još jednom mi pomeni policiju je*eš ti meni sve tebi će trebati doktor, sad ti shvati ovo ko pretnju. Ja ne pretim, ne ja kažem lepo kulturno ljubazno ajde me ne poslušaj pa ćeš videti ja to ne bi uživajte. Uživaj mi nemoj biti tužan."

Ovo je autentični sadržaj poruke koju je dr Ivan Ćelić, načelnik Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju PB Vrapče, primio od 43-godišnjeg Puljanina, dugogodišnjeg pacijenta, nakon što mu je saopštio da mora da napusti poznatu kliniku.

Sve je počelo od toga što se načelnik protivio pacijentovoj emotivnoj vezi sa doktorkom te klinike. Onda je sem spomenute poruke dobio i glasovnu poruku na telefon, a preko dvoje radnika same bolnice mu je poručio i da se s njim obračunati.

Profimedia
 

Tada se dr Ćelić obratio policiji, a pacijent je odmah uhapšen. Kada je došao u policiju, počeo je da peva drugu pesmu.

- Ma ja sam krivo shvaćen. Zaista sam poslao doktoru spornu poruku, ali sam mislio da ću se s njim obračunati pravno, a ne fizički. A kad sam mu rekao da će mu biti potreban doktor, mislio sam da će mu trebati psihijatar, a ne neki drugi doktor jer sam mislio da će poludeti kao i ja. Sve je to rečeno u afektu i žao mi je. Doktor Ćelić je moj prijatelj i pomaže mi od 2012. godine - rekao je organima reda osumnjičeni 43-godišnjak.

A uplašeni psihijatar Ćelić je rekao da se dotični gospodin zaista leči od 2012. godine, te da je krajem 2023. primetio da su jedna doktorka sa odeljenja i taj pacijent u vezi. Razgovarao je sa oboma, ali oni u tom odnosu, tvrdi, nisu videli ama baš nikakav problem.

- Razgovarao sam s doktorkom u više navrata i napomenuo joj da je učestvovala u terapijskom procesu dok je on bio bolnički pacijent. Ona mi je potvrdila da su u vezi bili oko tri meseca. Rekao sam joj da zbog nastale situacije ona više ne može biti njegova doktorka, niti se on može više lečiti na našem odeljenju. Pokušao sam da joj objasnim i da je takav odnos neprofesionalan, neetičan i da nije dobar ni za nju ni za pacijenta - objasnio je Ćelić istražiteljima, prisetivši se da mu je doktorka jednom prilikom rekla da joj je taj pacijent došao na vrata kuće i da su se njeni ukućani uplašili, ali i da se uprkos tome svejedno nastavila da viđa s njim.

Profimedia
 

Da bi cela situacija bila pod kontrolom on je pacijentu ponudio drugu zdravstvenu ustanovu za lečenje s obzirom na to da mu je potrebna stalna lekarska briga. Ali, kako mu se potom, u međuvremenu, zdravstveno stanje pogoršalo, zbog čega je smešten u drugu psihijatrijsku ustanovu, od tada, pak, osumnjičeni pacijent govori, kaže psihijatar, da je "postao doktorkin muž, da je povezan s tajnim službama te da ga prate i da će sve to nekako rešiti preko svojih kanala".

- Nakon toga, bivši pacijent je počeo da mi šalje poruke na mobilni te pisao o doktorki kao svojoj ženi i da se ne mešam u njihov odnos. Čak je 1. februara u 6:40 sati došao sa psom u krug bolnice ispred zgrade našeg odeljenja. O tome me obavestila sestra, a i on sam mi je poslao svoju lokaciju preko WhatsAppa gde se nalazi. Nazvao sam ga i zamolio da ode. Razgovor je bio pristojan i poslušao me. Da bi sutradan oko 11 sati ponovno došao u krug bolnice i preneo poruke preko sestre jednog pacijenta. Tri puta sam ga zamolio da napusti odeljenje i spomenuo mu policiju. Ja sam potom otišao u svoju kancelariju, a on je krenuo prema ordinaciji doktorke s kojom je bio u vezi. To mi je rekla koleginica pa sam i ja otišao do te ordinacije, pokucao i pozvao doktorku napolje, a on je otišao s odeljenja, ali je ostao u krugu bolnice. I tada je on rekao terapeutima s drugog odeljenja da će se sa mnom obračunati, a u 12:27 sati sam primio njegovu dugu glasovnu poruku - ispričao je doktor Ćelić,.

Profimedia
 

Kako je dodatno pojasnio reč je o "osobi s duševnim smetnjama koja najverovatnije konzumira droge i čije ponašanje može biti nepredvidivo i opasno", piše Jutarnji list.

Jedna od zaposlenih u bolnici koja se sretala i sa pacijentom rekla je da je u pitanju psihički bolesna osoba, ali da kod njega nije do tada primećivala znakove agresije.

- Nije sklon laganju, ali puno priča o svemu i svačemu. Pa je tako rekao i da mu je jedna doktorka žena i da je s njom u vezi. A tog 2. februara srela sam ga u hodniku odeljenja. Kazao je da ga je doktor Ćelić izbacio i rekao mu da će zvati policiju. Bio je uzrujan, te je povišenim tonom govorio kako će nešto spojiti na kiseonik i dići u vazduh, ali nisam shvatila šta je tačno mislio. Moj kolega mi je, pak, taj dan rekao da ga je taj čovek ometao u radu dok je bio s drugim pacijentima, da mu je tražio cigarete i govorio da mu je doktorka žena - rekla je radnica bolnice Vrapče koja je o svemu odmah obavestila Ćelića.

O njegovom stanju izjasnio se i veštak psihijatar koji je rekao da osumljičeni ima mešani poremećaj ličnost i godinama je u supstitucijskoj terapiji. A ako mu se dalje ne osigura nužno psihijatrijsko lečenje, opasan je za okolinu jer postoji značajna opasnost da će ponoviti kazneno delo pa i ono težeg stepena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike