Jedno od Nostradamusovih zastrašujućih proročanstava ostvarilo se samo nekoliko sati po ulasku u 2024!

03.01.2024

17:16

0

Autor: K. O.

Prorok Propasti očigledno je video vekovima unapred

Jedno od Nostradamusovih zastrašujućih proročanstava ostvarilo se samo nekoliko sati po ulasku u 2024!
Nostradamus - Copyright Profimedia

Kao da Nostradamusova predviđanja do sada nisu bila dovoljno tačna, legendarni astrolog je očigledno bio u pravu sa još jednim apokaliptičnim proročanstvom samo nekoliko sati nakon ulaska u 2024. godinu - novogodišnjim zemljotresom.

Poznat i kao Prorok Propasti, francuski filozof iz 16. veka najpoznatiji je po svojim predviđanjima koja slute, koje je opisao u svom tekstu iz 1555. „Les Propheties“.

Ovih 943 stiha su previše nejasni da bi bili sigurni, ali Nostradamusu se pripisuje da je predvideo sve, od uspona Adolfa Hitlera do COVID-19.

Ovoga puta, Francuz je zaslužan za predviđanje snažnog zemljotresa koji je potresao Japan na Novu godinu.

Izlažući svoja predviđanja za 2024. godinu, napisao je: „Suva Zemlja će postati još isušenija i biće velikih poplava.

Pristalice vidovnjaka smatraju da je on mislioi na potres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale koji je pogodio zapadnu obalu Japana. Poginulo je 48 ljudi, zgrade su se rušile, a izazvan je cunami visok 3 metra.

Prema izveštajima, stanovnici priobalnih zajednica pobegli su na viši teren dok su talasi udarali obalu, bacajući kuće i automobile u more.

Kao odgovor, zvaničnici su na mesto katastrofe na poluostrvu Noto u prefekturi Išikava poslali odred za potragu i spasavanje sastavljen od 3.000 pripadnika vojske, vatrogasaca i policajaca.

Tanjug/Kyodo News via AP)
 

„Potraga i spasavanje onih koji su pogođeni zemljotresom je borba protiv vremena“, izjavio je premijer Fumio Kišida na hitnom sastanku u utorak.

Nostradamusovo predviđanje očigledno nije bilo jedini predznak seizmičke katastrofe. Tokom leta, ronioci na Tajvanu su naišli na povređenu džinovsku ribu veslo, „ribu Sudnjeg dana“ za koju se kaže da je znak predstojećih zemljotresa.

Ovo seizmičko sujeverje zasnovano je na japanskoj mitologiji, koja kaže da će planktonožder - koji živi između 656 i 3.200 stopa ispod površine okeana - namerno izaći na površinu pre nadolazećeg podrhtavanja.

Retrospektivno, oni koji veruju u sudnji dan smatraju da je ovo poslednje viđenje povezano sa novogodišnjim zemljotresom.

Profimedia
 

„Legenda je da ako vidite ribu veslo (ribu "sudnjeg dana"), to je znak upozorenja viših sila da će se katastrofe poput zemljotresa uskoro dogoditi“, napisao je neko na mreži X za Novu godinu.

Pomenuli su zemljotres i cunami u Fukušimi 2011. godine, zbog kojih je desetine ovih navodnih morskih seizmometara isplivalo na obalu u dve godine koje su prethodile katastrofi.

Međutim, stručnjaci tvrde da ova teorija iščekivanja potresa nema uporište u nauci.

Pristalice takođe kažu da bi se Nostradamusovo predviđanje „suve Zemlje“ moglo odnositi na tekuću klimatsku krizu, koja je izazvala porast suša i požara širom sveta.

Prošla godina je zvanično bila najtoplija godina u istoriji, dok stručnjaci predviđaju da bi 2024. mogla biti još jedna gorka godina, piše NewYorkPost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike