„2024. će biti još luđa": Mask ima crne slutnje, objasnio i zbog čega

02.01.2024

19:23

0

U nizu tvitova skrenuo je pažnju na nekoliko stvari

„2024. će biti još luđa": Mask ima crne slutnje, objasnio i zbog čega
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Izvršni direktor SpejsIksa Ilon Mask predvideo je da će 2024. biti „još luđa" od prethodne četiri godine odgovarajući korisniku koji se pitao može li imati „normalnu godinu“.

- Možemo li imati normalnu 2024. godinu? Zar to ne zaslužujemo nakon četiri godine ludila? - napisao je korisnik Volstreet Silver u novogodišnjoj noći.

- 2024. će biti još luđa, moje predviđanje - odgovorio je Mask u ponedeljak.

Mask nije predvideo nikakve „lude“ događaje koji bi se mogli desiti, ali je u nizu tvitova koji slede skrenuo pažnju na tempo razvoja veštačke inteligencije, porast smrtnosti među mladima nakon masovne vakcinacije protiv kovida 19, rekordnu ilegalnu imigraciju u SAD i antibelu retoriku južnoafričke predsedničke nade Džulijusa Maleme.

Tokom 2023. Mask je više puta upozoravao da bi sukob između Rusije i Ukrajine mogao da preraste u nuklearni rat između Rusije i SAD.

Profimedia
 

Milijarder je Ukrajini pružao besplatan pristup internet servisu SpejsIksa Starlinku, ali je odbio da omogući uslugu u blizini Krima iz straha da će Kijev koristiti Starlink za navođenje dronova do ruskih ratnih brodova. To bi njegovu kompaniju učinilo „eksplicitnim saučesnikom u velikom činu rata i eskalacije sukoba“, objasnio je u septembru.

Stotine komentara ispod Maskove objave sugerisalo je da će veliki deo ovogodišnje „ludosti“ biti usredsređen na predsedničke izbore u SAD 2024. Mask nije podržao Bajdena u trci, a u novembru je čak rekao da „neće glasati za Bajdena“.

Mask, koji je prethodno izrazio podršku guverneru Floride Ronu Desantisu i opisao Viveka Ramasvamija kao „kandidata koji obećava“, dodao je da se njegovo odbijanje da podrži Bajdena neće automatski pretvoriti u glasanje za pretpostavljenog republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike