Izlazak iz tame: Najusamljeniji lav na svetu ponovo slobodan u prirodi

08.09.2023

21:14

0

Autor: K. B.

Ruben, najusamljeniji lav na svetu, započeo je novi život u rezervatu divljih životinja

Izlazak iz tame: Najusamljeniji lav na svetu ponovo slobodan u prirodi
Copyright Profimedia

Petnaestogodišnji lav po imenu Ruben, koji je šest dugih godina proveo zatvoren u skučenom kavezu u Azerbejdžanu, započeo je novi život u rezervatu divljih životinja u Južnoj Africi. Ova neverovatna transformacija započela je nakon što je otkriveno da je Ruben jedina preostala životinja u zoološkom vrtu u Azerbejdžanu nakon što je vlasnik zoološkog vrta, biznismen, preminuo.

 

 

Inicijativu za spašavanje Rubena pokrenula je organizacija Animal Defenders International (ADI), koja ima sedište u Velikoj Britaniji. Njihova misija je bila osloboditi Rubena iz skučenog kaveza u kojem je proveo celi svoj život i pružiti mu sigurno utočište u Južnoj Africi. Katar Airlines je pružio podršku ovom hvalevrednom naporu.

Kada je Ruben konačno stigao u rezervat, scena je bila emotivna. Predsednik ADI, Jan Krimer, izjavio je da su svi bili dirnuti kad su videli Rubena kako prvi put u životu hoda po travi. Godinama usamljenog života, Ruben je zaboravio kako da zavija, ali organizacija se nadala da će mu pružiti priliku za novi, srećan period pun zavijanja i slobode. Ova priča o spasavanju lavlje duše od usamljenosti i skučenosti do slobode i sreće nadahnjuje sve one koji se zalažu za dobrobit divljih životinja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike