Magična veza preko okeana: Pronašao poruku u boci, pa krenuo u potragu za osobom koja ju je napisala (VIDEO)

05.09.2023

21:12

0

Autor: K. B.

Nekada se najneverovatniji događaji kriju u najmanjim stvarima

Magična veza preko okeana: Pronašao poruku u boci, pa krenuo u potragu za osobom koja ju je napisala (VIDEO)
Copyright Profimedia

Frenk Boldžer iz Vajldvuda, Nju Džersi, proveo je dan na plaži sa suprugom i unukom, čisteći smeće kada su naišli na nešto što je trebalo da promeni tok njihovog dana - minijaturnu bocu sa misterioznom porukom.

Poruka je glasila: "Pozdrav iz Irske. Bacio sam ovu flašu u more da je neko nađe. Možda je putovala u Afriku ili Island! Neću znati da li je neko ovo pronašao, ali nadam se da će se naći!" Boldžer je bio odlučan da pronađe osobu koja je napisala ovu poruku, pa je cela priča brzo postala viralna.

 

 

Kako se ispostavilo, boca sa porukom je stigla iz Irske. Autor poruke bio je Frenkova suprotnost preko okeana, devojka po imenu Ifa Brn, koja živi u Breju, Irskoj. Nakon što je njen otac video vesti o otkriću poruke na televiziji, Ifa je saznala za potragu i odlučila da kontaktira Amerikanca putem mejla. Međutim, Frenk je bio skeptičan i želeo je dodatne dokaze da je ona zaista autor poruke.

"Zamolio sam je u mejlu da mi pošalje neke slike i neke uzorke rukopisa," rekao je Frenk za VPVI-TV. Na sreću, Ifa je pristala na zahtev i poslala dokaze koji su uverili Boldžera da je ona prava osoba. Tada su se Boldžer i Ifa čuli telefonom kako bi razmenili priče.

Poruka je bila napisana 17. jula 2019. godine i proputovala je iz Irske do SAD-a ukupno 1.500 dana, pre nego što je pronađena na obali Nju Džersija. Ova sudbinska veza između dve osobe preko okeana putem male poruke u boci postala je inspiracija mnogima i podsetila nas na čuda spontanosti i povezanosti koje svet može da pruži.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike