Nacionalni park poštom vraća posetiocima smeće

19.09.2020

17:00 >> 12:21

0

Autor: S.K.

Gosti nacionalnih parkova u Tajlandu mogli bi uskoro da počnu da primaju pakete sa đubretom koje su ostavili za sobom

Nacionalni park poštom vraća posetiocima smeće
Copyright Profimedia

Nacionalni park Kao Jai blizu Bangkoka svakog vikenda poseti mnogo kampera koji uglavnom dolaze da uživaju u prirodnim lepotama. Međutim, dosta bahatih posetilaca ne zna to da ceni i iza sebe ostavlja gomilu otpada. Sve to je prevršilo meru i nateralo ministra životne sredine Tajlanda Varaput Silpa Arča da prošle nedelje smeće upakuje i pošalje vlasnicima poštom na kućnu adresu, uz poruku:

– Ovo bi trebalo da vas nauči da više nikada nigde ne bacate smeće.

Ministar je na svom fejsbuk-profilu ostavio fotografiju praznih flaša i kesa spremnih za slanje poštom.  Ovakav otpad može biti veoma opasan za životinje ako ga pojedu.

Kamperi se po dolasku prijavljuju upravi nacionalnog parka, pa je lako saznati njihovu tačnu adresu i lokaciju njihovih šatora uz koji je ostavljen otpad. Pored toga, uz upakovano smeće, nesavesni kamperi dobiće i prijavu za kršenje propisa o nacionalnim parkovima, prenosi Hina. Za taj prekršaj predviđena je kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna do 500.000 bahta (16.000 dolara).

Profimedia

Nacionalni park Kao Jai otvoren je 1962. i najstariji je nacionalni park u Tajlandu. Prostire se na dve hiljade kilometara i očarava posetioce vodopadima i jedinstvenim primercima biljnog i životinjskog sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike