Vanzemaljac ili beba? Slike koje su izbezumile društvene mreže i korisnicima izazvale noćne more (FOTO)

16.05.2023

14:07

0

Autor: K. O.

A zapravo su potpuno autentične

Vanzemaljac ili beba? Slike koje su izbezumile društvene mreže i korisnicima izazvale noćne more (FOTO)
Copyright Twitter_ZiziFothSi

Sa pretećim očima i đavolskim osmehom, bilo bi vam oprošteno ako pretpostavite da su to samo vanzemaljci iz holivudskog naučno-fantastičnog blokbastera.

Ipak, verovali ili ne, nisu lažni, već originalni MRI skenovi ljudskih beba u materici. Izbezumljeni korisnici društvenih medija šalili su se kako su se užasnuli kada su videli snimke koje izazivaju noćnu moru, a koji su prvobitno objavljeni 2021. godine.

Međutim, slična skeniranja ponovo su se pojavila na društvenim mrežama ove nedelje, što je izazvalo nove komentare na mreži o čudnim prizorima. MRI sliku je podelio korisnik Twittera @CaptKarnstein prošle nedelje.

Slične slike su potvrđene kao legitimne i objavljene su u listovima Univerziteta Harvard.

Roditeljima se ne nudi redovno magnetna rezonanca tokom trudnoće i obično će se skenirati samo ako postoji zabrinutost za rast i razvoj deteta. MRI skeniranje se razlikuje od ultrazvuka i potrebno je samo ako majka ili nerođena beba to zahtevaju iz medicinskih razloga. Na primer, oni mogu pomoći u definisanju i otkrivanju malformacija vrata, grudnog koša, abdomena i kičme kod fetusa, prema bolnici Great Ormond Street.

Twitter_ZiziFothSi
 

Međutim, kada se koristi tokom trudnoće, magnetna rezonanca može da proizvede veoma životnu sliku njihove bebe. Detaljne crno-bele slike razbijaju iluziju mnogih roditelja koji slepo veruju da će njihovo dete biti divno. Korisnik Twittera je otišao korak dalje, pa je rekao da se magnetna rezonanca ne preporučuje tokom trudnoće jer bi „ljudi shvatili da inkubiraju demone iz noćnih mora i bili bi s pravom uplašeni“.

MRI mašina koristi i šalje magnetne i radiofrekventne talase u majčin stomak kako bi proizvela ove uznemirujuće slike nerođenih beba. MRI slike beba obično ne privlače istu pažnju na mrežama kao ultrazvučne slike, jer ovako detaljne slike mogu izgledati pomalo demonski.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali su da ove fotografije mogu izazvati „noćne more“. Dok neki sugerišu da su bili traumatizovani gledanjem takvih neprijatnih slika, drugi ih čak smatraju komičnima.

Twitter_ZiziFothSi
 

"Užasavajuće" slike su kasnije ponovo kružile na Redditu, gde su korisnici verovali da je fetus vanzemaljsko biće. Jedan korisnik je uporedio sliku sa filmom o vanzemaljcima Tima Bartona, dok su drugi sugerisali da je to bio đavolji rod.

Objave su postale viralne, dobivši stotine hiljada lajkova. Ovo je čak dovelo do istrage koju je pokrenula web stranica Snoopes za proveru činjenica, koja je ispitala da li su slike stvarne.

Oni su potvrdili da su slike stvarne i razgovarali sa istraživačem sa Univerziteta u Viskonsinu, koji koristi MRI tehnologiju za proučavanje promena u mozgu koje su povezane sa uzrastom. On je rekao da se čini da su rezultati magnetne rezonance autentični.

Neki korisnici društvenih medija nisu bili spremni da vide stvarnost trudnoće i tvrdili su da će im slike izmamiti loše snove. Bilo je i onih koji su shvatili da nerođeno dete zapravo neće izgledati tako strašno kada se majka porodi, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike