Mladi preporučuju knjige putem videa i animacija

23.09.2020

17:00 >> 13:30

0

Autor: S.Kalaba

Biblioteka u Kikindi pronašla način da zainteresuje decu za knjige

Mladi preporučuju knjige putem videa i animacija
Copyright Profimedia

Narodna biblioteka “Jovan Popović” iz Kikinde već tri godine organizuje jedinstven konkurs Buk trejler – deca i mladi do 20 godina imaju zadatak da predstave omiljenu knjigu uz pomoć videa ili animacije.

Konkurs je naišao na veliko interesovanje među osnovcima. Čak 11 trejlera našlo se u najužem izboru, a tri najuspešnija rada su nagrađena. Prvo mesto ravnopravno su podelili Tomislav Cvetković, učenik beogradske OŠ “Nikola Tesla“ i Ilija Kozomora, iz kikindske OŠ “Vuk Karadžić“.

Profimedia

Inovativnost u radu kikindske Biblioteke dobar je pokazatelj kako raditi sa mladima, kako zadobiti pažnju i – čitaoce. Raduje činjenica da su se na ovogodišnji konkurs prijavili – najmlađi, kaže za  Dunja Brkin Trifunović iz Narodne biblioteka “Jovan Popović”:

-Primećuje se pomak u kvalitetu radova i uzrasnom dobu dece koja učestvuju. Prve godine je bilo najviše tinejdžera, dok su u protekle dve godine sve mlađe generacije, pa to posebno raduje. Ipak se čitalac stvara, a čitalačke navike stiču se od malih nogu.

Generacije 21. veka žive u svetu digitalnih tehnologija, interneta i društvenih mreža. Suočeni sa sve češćim problemom čitanja bez razumevanja, poseban je izazov približiti knjigu upravo tim generacijama. Učesnici konkursa kikindske Biblioteke daju najbolji doprinos toj misiji, prenosi RTV.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike