Ova tridesetogodišnjakinja poklanja enormno bogatstvo koje je nasledila

02.11.2022

14:40

0

Autor: 24sedam

Meri se u milijardama dolara

Ova tridesetogodišnjakinja poklanja enormno bogatstvo koje je nasledila
novac - Copyright Pixabay

Traudl Engelhorn-Vekijato preminula je u septembru u 95. godini i ostavila nasledstvo koje se meri u milijardama dolara svojoj unuci Marlene Engelhorn (30).

Foto: Printskrin facebook/Millionaires for Humanity
 

Njena naslednica, koja živi u Austriji, kaže da nije zainteresovana za nasledstvo koje je poteklo od porodične hemijske kompanije, a koje se procenjuje na 4,2 milijarde dolara.

Profimedia
 

“Scenario koji priželjkujem je da budem oporezovana”, rekla je Marlene za New York Times. Engelhornova je odlučila da pokloni 90 odsto svog nasledstva, a najviše bi želela da novac uzme država kako bi ga što bolje redistribuirala.

Bogata naslednica se u intervjuu za Vice News prošle godine takođe osvrnula na svoje bogatstvo, rekavši da “nijedan čovek ne bi trebalo da ima toliko novca i moći“.

Znajući da će jednoga dana naslediti ogromno bogatstvo, Engelhornova je provela dobar deo poslednje decenije zagovarajući povećavanje poreza kako bi njeno bogatstvo bilo umanjeno i preraspoređeno od strane države.

Pexels
 

Marlene je za tim ciljem osnovala „Tax Me Now“ (Oporezuj me sada), udruženje bogatih ljudi iz Nemačke koji traže veće oporezivanje njihovih primanja i bogatstava.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike