500 godina star tekst opisuje način kako bi istaživači tog vremena transportovali ljude sa zemlje do zvezda

22.10.2022

08:15

0

Autor: 24sedam

Iako su načini lansiranja prikazani u dokumentima primitivni, dizajan raketa je zapanjujuće sličan onima koje se ispaljuju u nebo danas

500 godina star tekst opisuje način kako bi istaživači tog vremena transportovali ljude sa zemlje do zvezda
earth-ga456f0182_1280 - Copyright Pixabay

Drevna dokumenta stara 500 godina a koja se odnose na doba Tjudora, pokazuju da su i tada živeli naučnici čiji su pogledi sezali daleko u budućnost.

Istaživač koji je došao do ovih dokumenata, veruje da se u njima nalaze ideje o svemirskim putovanjima, uključujući i putovanje na mesec.

U izuzetno starim dokumentima opisuje se dizajn svemirske rakete kao i način kako bi istaživači tog vremena transportovali ljude sa zemlje do zvezda. Rukopis sadrži 450 stranica.

Pixabay
 

Ono što iznenađuju savremene naučnike i istraživače jeste neverovatan stepen razumevanja futurističke raketne nauke. Čitav koncept je prikazan na drevnim papirima.

Rumunski inženjer Doru Todericiu je prvi put pregledao rukopis 1963. godine i ubrzo otkrio da je poslednju trećinu teksta napisao Konrad Has, čije su ideje bile prilično bliske modernoj nauci.

 

 

O Hasovom životu se malo zna, ali izgleda da je osmislio jasan dizajn raketa. Hasov rad govori o raketama, stabilizatorima i motorima na gorivo koji su bili daleko izvan tadašnjih poznatih tehnologija.

Iako su načini lansiranja prikazani u dokumentima primitivni, dizajan raketa je zapanjujuće sličan onima koje se ispaljuju u nebo danas.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike