Prokleti suveniri: Nakon 15 godina nesreće vratila ukradeno blago Italijanima

13.10.2020

21:59

0

Žena se odlučila za ovaj korak je jer joj je sreća okrenula leđa nakon krađe

Prokleti suveniri: Nakon 15 godina nesreće vratila ukradeno blago Italijanima
Copyright Foto: Pixabay

Kanađanka Nikol, koja je kao dvadesetogodišnjakinja pre 15 godina ukrala mozaike i komade amfore na ruševinama Pompeja, odlučila je da vrati svoj plen. Žena se odlučila za ovaj korak je jer joj je sreća “okrenula leđa” nakon krađe.

Nikol smatra da su „prokleti suveniri“ krivi za niz nesrećnih događaja s kojima se borila godinama, uključujući ozbiljne zdravstvene probleme i finanijske poteškoće, piše ugledni Forbes.

„Bila sam mlada i glupa”, napisala je u pismu koje je priložila uz paket s vraćenim predmetima.Dodala je kako je želela da poseduje deo istorije koji niko drugi nema i da su ostaci puni negativne energije.

Nikol se u pismu izvinila za svoje postupke i napisala kako traži oproštaj jer ne želi da prokletstvo prenese na svoju decu. Dovoljno je što se već dva puta morala boriti s karcinomom.

Drevni grad uništen je još 79. godine pre naše ere erupcijom Vezuva, a pretpostavlja se da je tada ondje živelo 11.000 stanovnika. Neki su to nazvali besom bogova, ali pohlepni turisti nisu se pribojavali kazne – sve dok im se sreća nije okrenula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike