Prestonica bogatija za još jedan neobičan muzej

25.07.2022

09:30

0

Autor: M. J.

Za ljubitelje žestokih pića poseta muzeju biće prava avantura

Prestonica bogatija  za još jedan neobičan muzej
pexels-𝙊𝙎𝙑𝘼𝙇𝘿𝙊-𝙍𝙊𝙈𝙄𝙏𝙊-6469416 - Copyright Pexels

Otvoren je novi Muzej viskija u Srbiji, i njegova vrata će biti otvorena za posetioce sve do 1. decembra 2022. godine. U muzeju se nalazi jedini deo postavke iz čuvene Jameson destilerije u Dablinu koja se nalazi van Irske.

Pixabay
 

Kroz „Jameson turu“, ljubitelje ovog žestokog pića vodiće stručni vodiči i upoznati ih sa istorijom i procesom proizvodnje viskoja prema tradiciji ove irske destilerije. U muzeju se nalazi i 3D model tri bakarna kazana, koji predstavljaju proces destilacije po čemu je irski viski karakterističan. Proizvodi ove destilerije su trostruko destilovani i po tome je poznata u svetu.

Pixabay
 

Muzej će biti otvoren za sve punoletne posetioce, a radno vreme je od 12 do 20 časova. Ture kroz muzej počinju u 13 časova i smenjuju se na svakih sat vremena. Muzej se nalazi u Ulici kneginje Ljubice 21, u renoviranoj kući koja je podignuta još 1888. godine.

Pixabay
 

Viski je vrsta destilovanog alkoholnog pića napravljenog od fermentisanih žitarica, najčešće se koriste ječam, kukuruz, raž i pšenica. Viski obično stari u drvenim bačvama koje su napravljene od hrastovine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike