Verovanje starih Indijanaca! Duša izlazi iz tela tokom sna i komunicira sa dušama drugih

29.05.2022

12:30

0

Decu su od malena učili da pamte svoje snove kako bi kasnije znala šta znače za njihov život

Verovanje starih Indijanaca! Duša izlazi iz tela tokom sna i komunicira sa dušama drugih
šošoni - Copyright Profimedia

Stari Indijanci su verovali da svaki čovek ima tri duše. Prva je ego-duša koja je utkana u dahu, druga je telo-duša, koja daje energiju telu i životnu snagu u budnom stanju, a treća je slobodna duša koja napušta telo tokom sna ili u stanju transa. Dok treća putuje, prve dve održavaju telo u životu.

Sanjanje je za njih bilo posebno važno, bilo je duboko utkano u njihovu tradiciju i duhovnu praksu. Decu su od malena učili da pamte svoje snove kako bi kasnije znala šta znače i iz njih izvukli smernice za svoje živote. 

Profimedia
 

Po njihovoj teoriji, treći, slobodni deo naše duše tokom spavanja izlazi iz tela i istražuje druge dimenzije. Verovali su da duša tokom svog putovanja komunicira s dušama drugih ljudi, ali i životinja.

Veliki deo njihove filozofije bilo je shvatanje kako je život sam po sebi jedan veliki san, a snovi služe da bi se prisetili koliko je ovaj svet nestalan.

Profimedia
 

Kod njih nije postojala razlika u važnosti između sveta tokom sna i onog u budnom stanju, čak su snovima pridavali veću važnost. Takođe su verovali kako naši duhovni vodiči ili anđeli čuvari komuniciraju s nama kroz san koristeći raznu simboliku kojom nam nešto poručuju.

Stari Indijanci su nakon određenih snova odlazili kod svojih starešina da im pomognu da protumače šta snovi znače za njihov život. Starešine su im, takođe, davali savete šta da naprave i koji životnim putem da krenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike