Montirana scena ili žudnja za hranom? Turisti iz celog sveta hrle da vide čudan fenomen!

22.04.2022

12:30

0

Autor: A.G.

Šta rade koze na drvetu?

Montirana scena ili žudnja za hranom? Turisti iz celog sveta hrle da vide čudan fenomen!
profimedia-0397890234 - Copyright Profimedia

Dok putujete kroz Maroko, možda ćete ugledati neke koze kako vise na granama arganije žvaćući neko zeleno ili smeđe voće nalik pasulju.

Drvo je bodljikavo i trnovito, tako da mnoga stvorenja nikada ne bi rizikovala da se popnu na njega, ali ove koze sa tim izgleda nemaju nikakav problem.

Kako su prirodni izvori hrane za životinje u zemlji oskudni, koze su prilično odlučne da na sve načine dođu do slatkog zalogaja. Ako su pojele svo voće koje nisko visi, skočiće na grane i jesti sve što im je dostupno.

Profimedia
 

Koze su neverovatno spretne kada je u pitanju kretanje po drveću, iako uglavnom samo stoje na jednom mestu.

Ipak, ima i drugačijih izveštaja koji potvrđuju da nije reč o fenomenu, već o manipulaciji te da možda i nije sve baš onako kako se čini.

Naime, britanski ekolog i fotoreporter Aron Gekoski nedavno je rekao za medije da veruje da neki farmeri u Maroku na silu stavljaju koze na drveće kako bi privukli turiste. Gekoski je dodao da farmeri često rotiraju umorne koze polovinom dana i zamenjuju drugim. Sve sa ciljem naplaćivanja fotografisanja kraj ovog neobičnog prizora. 

Profimedia
 

I dok farmeri kažu da samo koriste dostupnu poslovnu priliku, dobrotvorne organizacije za zaštitu životinja zabrinute su da ova praksa nije u najboljem interesu koza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike