Zaljubljenost može naterati ljude da rade najčudnije stvari! Šašavi bračni običaji širom sveta

24.02.2022

14:30

0

Autor: 24sedam

Pogledajte na šta su sve ljudi spremni zarad ljubavi

Zaljubljenost može naterati ljude da rade najčudnije stvari! Šašavi bračni običaji širom sveta
profimedia-0108690054 - Copyright Profimedia

Razni narodi, razni običaji, različiti izlivi ljubavi. Ljubav je univerzalna stvar ali udavaranje ima zadivljujući niz oblika širom sveta.

Tetovaža krije njegovo ime

Profimedia
 

U arapskim i afričkim zajednicama, svahili žene se ukrašavaju složenim šarama kane pre venčanja. Oni označavaju nevestinu lepotu, ženstvenost i vrednost, tako da se ona, prirodno, može pohvaliti najsloženijim dizajnom. Pored svojih estetskih užitaka, ove tetovaže predstavljaju osnažujući, senzualni kvalitet u svahili kulturi, jer dizajn često skriva inicijale mladoženja na tajnom mestu na telu neveste.

 

Moje veliko grčko venčanje

Profimedia
 

Grčka venčanja su poznata po svom duhu. Divna tradicija je prvi ples svežeg bračnog para, kada gosti kače novac na odeću mlade i mladoženja, ostavljajući ih da se vrte na podijumu upleteni u more novčanica.

Zov ljubavi

Profimedia
 

Pripadnici plemena Papue Nove Gvineje farbaju svoja tela i oblače šarene pernate kostime u pokušaju da impresioniraju potencijalne ljubavnike. Pevanje poput ptica je neka vrsta simbolike u kojoj pripadnici plemena preuzimaju formu i rituale muških rajskih ptica u naletu naklonosti.

Izbor žena na festivalu Gerevol

Profimedia
 

Na godišnjem događaju udvaranja, muškarci Vodabea u Nigeru oblače se u složene kostime, šminkaju se, plešu i pevaju u pokušaju da osvoje mladu. Na kraju predstave, žene biraju.

Bekstvo u brak

Profimedia
 

Kada je u Britaniji Zakonom o braku iz 1754. godine zabranjen brak osoba mlađih od 21 godine, zaljubljeni mladi engleski parovi prelazili su u susednu Škotsku gde ovaj zakon nije važio. Kao prvo selo na putu, Gretna Grin je izrasla u omiljeno mesto za parove u bekstvu. I dan danas oko 5.000 parova godišnje posećuje ovaj grad kako bi se zavetovali na večnu ljubav.

Ljubavne kašike

Profimedia
 

Ova divna velška tradicija daje potpuno novo značenje kašićici. Muškarac poklanja svojoj ljubavnici pedantno izrezbarenu drvenu kašiku kao gest koji simbolizuje da će je uvek hraniti i obezbediti.

Svetsko prvenstvo u nošenju žena

Profimedia
 

Svake godine, takmičari u selu Sonkajarvi, u Finskoj, učestvuju u ovom bizarnom sportskom događaju. Sa ženom prebačenom preko ramena, učesnici upadaju u razne izazove, a pobednik dobija količinu piva koja odgovara težini partnerke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike