Promena imena vlasnika Pornhuba - novi početak ili bežanje od "mračne prošlosti"

28.08.2023

17:45

0

Novi brending i logo će se uskoro primeniti na svim komunikacijama i digitalnim platformama kompanije.

Promena imena vlasnika Pornhuba - novi početak ili bežanje od "mračne prošlosti"
Pornhub - Copyright Profimedia

Kompanija MindGeek, koja je bila vlasnik popularne platforme za odrasli sadržaj Pornhub, promenila je svoje ime u "Aylo". 

Prema izveštaju u New York Postu, MindGeek je saopštio da menja ime kako bi novi vlasnici mogli da započnu "svež početak". "Odluka o preimenovanju kompanije u Aylo doneta je kao odgovor na potrebu za svežim početkom i obnovljenom posvećenošću inovacijama, raznovrsnom i inkluzivnom odraslim sadržajem, kao i poverenjem i sigurnošću", navodi se u saopštenju kompanije. Ime "Aylo" će odmah stupiti na snagu umesto dosadašnjeg imena MindGeek.

Što se tiče izbora imena 'Aylo', portparol kompanije je izjavio za publikaciju da je reč izabrana namerno zato što nema konkretno značenje i nije prisutna u rečenicama.

"Želeli smo svež početak, pa smo se odlučili za ime koje nam daje tu slobodu, kako bi naš tim i novi vlasnici mogli da ga definišu onako kako želimo", navodno je izjavila kompanija.

Novi brending i logo će se uskoro primeniti na svim komunikacijama i digitalnim platformama kompanije.

Kanadsko preduzeće Ethical Capital Partners je u martu ove godine kupilo matičnu kompaniju Pornhuba. Privatna kapitalna firma Ethical Capital Partners je za neobjavljenu sumu akvizirala MindGeek.

Printscreen/YouTube/Pornhub
 

 

"Pornhub kontroverze"

U poslednjim godinama, Pornhub je bio upleten u kontroverze. Kompanija je trajno zabranjena na Instagramu i YouTubeu. Ranije ove godine, Pornhub je blokirao pristup sajtu u nekim državama SAD-a, uključujući Jutu i Virginiju, nakon što su te države donelе zakon koji zahteva da korisnici potvrde da imaju više od 18 godina. 2020. godine, Visa i Mastercard su prestali pružati usluge plaćanja na Pornhubu zbog navodnog prisustva "nezakonitog sadržaja" na platformi.

MindGeek je takođe kompanija koja stoji iza YouPorna i nekoliko drugih sajtova za odrasli sadržaj. CEO kompanije Feras Antoon i COO David Tassillo su se povukli s pozicija sredinom 2022. godine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike