Državni projekat - za bolje zdravlje ljudi

18.09.2020

13:05 >> 07:02

0

Autor: 24sedam

Kada živite zdravo nagrade vas za to - u Singapuru

Državni projekat - za bolje zdravlje ljudi
Copyright pixabay

Kako bi podstakle svoje građane i motivisale ih na zdraviji život, vlasti u Singapuru pokrenule su zanimljivu zdravstvenu inicijativu koju nagrađuju finansijski. Program je rezultat saradnje medicinskih stručnjaka i tehnoloških kompanija s ciljem da se poboljša kvalitet zdravlja ljudi i života uopšte.

Na dvogodišnjem programu koji započinje sledeći mesec Singapur sarađuje sa kompanijom “Apple”, tako da bi osobe koje dobrovoljno odluče da učestvuju u programu trebalo da koriste Apple-ov sat i posebnu aplikaciju LumiHealth, koja je neka vrsta personaliziranog wellnes programa. Sat i aplikacija pratiće aktivnosti poput meditacije, joge, hodanja, plivanja i svih drugih sportova.

Profimedia

Takođe, korisnike će podsećati na važnost pravilne ishrane, kao i učestvovanja u zdravstvenim aktivnostima od javnog značaja, poput vakcinisanja. Jedan od uslova za ostvarivanje novčane nagrade moglo bi biti i prihvatanje vakcine protiv koronavirusa. Aplikacija je, napominju u “Apple-u”, napravljena s važnim naglaskom na privatnost, pa će svi korisnički podaci biti šifrirani i strogo čuvani.

Komenarišući program, zamenik premijera Singapura Heng Swi Kit rekao je kako, uprkos činjenici što se celi svet bori sa izazovima koronavirusa, mora i dalje da se investira u budućnost, i dodao da smatra da će saradnja njegove vlade s “Apple-om” rezultirati zdravijim životom stanovnika Singapura, ali i biti dobar primer za ostatak sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Apple/Zimo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike