Neka vaš telefon duže traje: Pet saveta koje će ubrzati vaš telefon da radi kao nov

21.05.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Poznavaoci tehnologije otkrili pet trikova koji će vam pomoći da uređaj radi bolje

Neka vaš telefon duže traje: Pet saveta koje će ubrzati vaš telefon da radi kao nov
Ilustracija - Copyright Profimedia

Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebalo bi da pazite na nekoliko stvari. Zato su poznavaoci tehnologije otkrili pet trikova koji će vam pomoći da uređaj radi kao da je nov.

Resetovanje tri puta nedeljno

Da bi telefon radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom nedeljno. Dok koristimo uređaj i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je restartovati barem tri puta nedeljno.

Profimedia
 

Ažuriranje samo putem vaj-faja

Aplikacije je potrebno redovno ažurirati, ali to ne bi trebalo činiti kada je uređaj povezan na mobilnu mrežu. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.

Prema tome, treba pripaziti da mobilni bude spojen na vaj-faj mrežu tokom aploudovanja aplikacije.

Štednja podataka u Google Chrome

Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebalo bi da uključite opciju za štednju podataka.

Naime, ta postavka troši više resursa sa stranice koje gledamo za 30 odsto, a za video-zapise 50 odsto. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u opcijama pretraživača.

Profimedia
 

Što manje aploudovanja

Možda ne izgleda logično, ali ako mobilni telefon nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu da ga uspore. Uz to, ako je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

Bez izlaganja ekstremnim temperaturama

Ako je uređaj izložen ekstremno visokim ili niskim temperaturama, baterija će se brzo potrošiti. Prema tome, treba pripaziti da uređaj ne bude izložen direktno sunčevoj svjetlosti, a ne treba ga ostavljati ni na izrazito niskim temperaturama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike