Jahorina spremno dočekuje prve goste

25.11.2021

14:35

0

Autor: 24sedam

Turistima je na raspolaganju pet novih žičara

Jahorina spremno dočekuje prve goste
Skijanje - Copyright Profimedia

Zimska sezona samo što nije krenula, a olimpijska planina Jahorina je spremna. Naporan rad ovog leta se isplatio i Jahorina sa 5 novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat ulazi u novu ski sezonu.

Nova kabinska gondola Poljice, do sada neviđena na našim prostorima čiji dizajn potpisuje italijanska dizajnerska kuća Pininfarina, predstavlja najznačajniju investiciju u nizu noviteta. Sa povećanim kapacitetom na 3.600 skijaša na sat.

Profimedia
 

Gondola je dostupna za dnevno i noćno skijanje kao i za panoramsko razgledanje. Dve potpuno nove šestosedne žičare i dva nova ski lifta zaokružuju ponudu ovog ski centra na ukupno 24 ski staze dužine 47 km ski staza povezanih u jedinstvenu celinu sa 16 instalacija vertikalnog transporta ukupnog kapaciteta 28.800 skijaša na sat.

Nova rasveta je već zasijala stazom Novak Đoković koja će prvi put ove sezone biti dostupna i za noćno skijanje. Radi se i na modernizaciji vrtića Poljice ali i izgradnji prvog snowboard parka.

24sedam/Goran Sivački
 

Početak sezone i promociju zabavnog sadržaja na Jahorini predstavili su u beogradskom Hotelu IN direktor skijališta Dejan Ljevnajić sa gostima Milicom Pavlović i Dejanom Matićem, koji će u decembru održati koncerte na Jahorini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike