Kruzer za adrenalinske zavisnike: Vožnja kartinga sa pogledom na okean i tobogan "slobodnog pada" (VIDEO)

05.10.2021

09:30

0

Na svoje prvo putovanje "Norvižan prima" kreće u avgustu sledeće godine, a sva mesta su gotovo rasprodata

Kruzer za adrenalinske zavisnike: Vožnja kartinga sa pogledom na okean i tobogan "slobodnog pada" (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Iako će kruzer "Norvižan prima" zaploviti tek u avgustu iduće godine, gotovo sva mesta bila su rezervisana već u maju, kada je počela prodaja karata, i pre nego što su putnici mogli da vide šta sve ovaj kruzer nudi. A nudi mnogo toga, pre svega za adrenalinske zavisnike.

Prvo "Primino" putovanje biće osmodnevno krstarenje po norveškim fjordovima i baltičkoj regiji, a kreće se iz Amsterdama. Kasnije, tokom jeseni i zime, većina krstarenja biće realizovana na toplim karipskim morima.

"Prima" je dugačka 294 metra i teška 142.500 tona. Ima 13 kategorija apartmana i može da primi 3.215 gostiju.

Ovaj kruzer je poseban po tome što ima najveću karting stazu koja je napravljena na jednom kruzeru, a ujedno je i prva na tri etaže. Duga je 420 metra i sastoji se od 14 oštrih zavoja. Na njoj istovremeno može da vozi 15 trkača koji će sa jednog njenog dela imati otvoren pogled na okean.

Karting na ovom kruzeru može dostići brzinu od 50 km/h. Ipak, ovo nije prva staza na kruzerima kompanije "Norvižan kruz lajn". Kruzer "Norvižan džoj" (2017) imao je prvu karting stazu, a imaju ih i kruzeri "Blis" (2018) i "Enkor" (2019).

Oni koji su željni uzbuđenja mogu uživati u “prvom suvom toboganu slobodnog pada”. Radi se o toboganu koji vodi kupače velikom brzinom niz bočnu stranu kruzera, čime mogu da osete najveću G-silu. Tobogan je nazvan "Drop", a oni koji se žele da se takmiče u slobodnom padu mogu izabrati tobogan "Raš", koji omogućava spuštanje dve osobe istovremeno.

Printscreen/YouTube
 

Kruzer "Prima" je prvi na svetu koji ima trospratni bioskop koji se može transformisati u noćni klub sa velikim plesnim podijumom.

Takođe, u unutrašnjosti kruzera nalazi se virtuelni gejming kompleks "Galaksi", koji će imati 14 atrakcija, uključujući simulaciju golfa. U akvaparku i na glavnom bazenu gosti će uživati u toboganu "Tajdal vejv". 

Posebna pažnja je posvećena aktivnostima na otvorenom, tako da kruzer ima spoljni vrt sa skulpturama i skupocenim umetničkim delima, šetalište i dva bazena. Šetalište uključuje staklene providne mostove koji “vise” iznad okeana. "La Teraza" će poslužiti za obedovanje na otvorenom.

Pristup kompleksu apartmana "Heven", koji se prostire na osam paluba, omogućen je samo korišćenjem ultrapremijum kartice. Ovaj deo kruzera poseduje odvojeni bazen, spa, saunu i drugo. Postoji i odvojeni prostor za odrasle pod nazivom "Vajb bič klub", s barom i dva džakuzija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike