Za mene je ovo ostvarenje snova! Avionom proleteo kroz dva tunela i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda (VIDEO)

07.09.2021

07:00 >> 07:04

0

Autor: A.G.

Ludost ili hrabrost?

Za mene je ovo ostvarenje snova! Avionom proleteo kroz dva tunela i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda (VIDEO)
Copyright Profimedia

Italijan Dario Kosta napravio je pravi letački podvig. On je uspeo avionom da proleti kroz dva tunela i da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda. Ludost ili hrabrost ipak ovo je bio veliki letački izazov.

Niko nikada nije proleteo kroz tunel u avionu sve dok Kosta nije to uradio. Brzina kojom je to učinio iznosila je 245 kilometara na čas!

Pročitajte još:

Sa više od dve decenije letačkog iskustva i brojnih dostignuća u kokpitu, 41-godišnji Italijan ima više od 5.000 sati u vazduhu, od čega polovinu radeći razne akrobatske manevre.

Profimedia

Okružen betonskim zidovima, Kosta je poleteo u prigušenom osvetljenju u 6.43 časova po lokalnom vremenu, kada mu je Sunce bilo iza leđa kako bi imao savršene ambientalne uslove.

Kako je bio ograničen prostorom odozgo i sa strana, Italijan je morao da drži avion tik iznad asfalta istovremeno stabilno leteći i ne skrećući nimalo, jer su zidovi od krila aviona bili udaljeni tek četiri metra.

Pročitajte još:

– Nikad u životu nisam leteo tunelom niti je to bilo ko do sada napravio tako da mi je iznad glave bio ogroman znak pitanja – hoće li se sve odvijati prema planu? Za mene je ovo ostvarenje snova, izjavio je Kosta nakon ovog krajnje izazovnog poduhvata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike