Želje onih koji to mogu da plate: Odmor koji snima holivudski kamerman, igranje sa pingvinima, ronjenje sa belim morskim psima

12.04.2021

18:30 >> 00:00

0

Svaka želja će biti ispunjena, uz odgovarajuću i ne baš malu nadoknadu

Želje onih koji to mogu da plate: Odmor koji snima holivudski kamerman, igranje sa pingvinima, ronjenje sa belim morskim psima
Copyright Pixabay

Svetski bogataši vole da putuju luksuznom jahtom ili privatnim avionom, ne čekaju u redovima, sede u odvojenim delovima restorana i imaju nekad čudne zahteve koji se često čine kao nemoguća misija. Menadžeri svetskih turističkih agencija specijalizovani za luksuzna putovanja kažu da uživaju u ovakvim izazovima a često i sami osmišljavaju putovanja.

Za CNN su, između ostalog, otkrili da je jedna šestočlana njujorška porodica poželela da u miru uživa u Mikelanđelovim delima u Sikstinskoj kapeli. Šta je drugo agencija mogla nego da obezbedi ključeve najpoznatije kapele u Rimu. To zadovoljstvo ih je koštalo oko 66 hiljada evra.

Pixabay

Američko-korejska porodica je želela privatnost na letu kompanije Korian Eir pa su im pomogli da otkupe 12 sedišta u prvoj klasi. Cena jednog sedišta na tom letu bila je oko 17 hiljada evra.

Jedna druga porodica je poželela da njihovo šestonedeljno putovanje indonežanskim ostrvima snima profesionalac. Za taj posao angažovali su holivudskog kamermana koji je snimao filmove kao što „Ratovi zvezda“ i „Interstelar“. To zadovoljsto ih je koštalo više od pola miliona dolara.

Pixabay

Snovi o prosidbi jednom su bogatašu ostvareni zahvaljujući agenciji za luksuzna avanturistička putovanja koja je organizovala skrivanje dijamantnog prstena u ledenoj pećini na Islandu. Buduća mlada je bila spretna i uspela je da ga pronađe uprkos hladnoći.

Jedan klijent želeo je da obraduje svoju devojku koja obožava pingvine. U susret im je izašla agencija koja im je iz zoološkog vrta obezbedila tri pingvina koje su mogli da maze tokom popodneva. Osim jednog koji je bio mrzovoljan i sve vreme je stajao u ćošku.

Pixabay

Jednoj agenciji je trebalo čak devet meseci da ubedi čuvenog šefa kuhinje restorana Le Bernandina Erika Riperta da priredi večeru za dve osobe. Na kraju su uspeli, večera je održana u luci na starom brodu koji je doživeo brodolom i koštala je 25 hiljada evra.

Pixabay

Kanadski filantrop na svojoj je listi želja, između ostalog, imao niz od sedam svetskih čuda. Agencija mu je organizovala ronjenje između evroazijske i severnoameričke tektonske ploče na Islandu, a potom je ronio s velikim belim morskim psima u Kejp Taunu, u pratnji jednog od vodećih svetskih biologa. U Indiji je u predavao engleski jezik u školi u siromašnoj četvrti, a potpuno sam obišao je Zabranjeni grad u Pekingu.

Vrhunac putovanja bila mu je poseta Hirošimi u Japanu. Filantrop je u detinjstvu čitao knjigu koju je napisao jedan od preživelih u nuklearnom napadu i koja je duboko uticala na njegovu životnu filozofiju. Agencija je pronašla autora knjige i dogovorila večeru svog klijenta s njegovim junakom.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike