BiH na korak od prve Mišlenove zvezdice, Jahorina uskoro aplicira za gastro Oskara

01.09.2023

11:26

0

Za ovu zvezdicu ne može da aplicira jedan restoran ili hotel već region kao celina

BiH na korak od prve Mišlenove zvezdice, Jahorina uskoro aplicira za gastro Oskara
Copyright Promo/Termag Challenge Race 2023.

Na Jahorini će 20. oktobra biti organizovana manifestacija "Francuska kuhinja sa zvezdicama", čiji je cilj da lokalne specijalitete prilagodi Mišlenovom standardu i da se u skoroj budućnosti aplicira za prestižnu Mišlenovu zvezdicu.

Pošto za ovu zvezdicu ne može da aplicira jedan restoran ili hotel već region kao celina, nakon aplikacije regiona će inspektori Mišlena stići na Jahorinu i obići desetine restorana, a potom odlučiti da li će neko od njih dobiti prestižnu zvezdicu, saopštio je hotel Termag u kome će biti održana manifestacija.

Kao uvod u ovu večeru i apliciranje organizovan je sastanak na kome su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Pale Boško Jugović, vlasnik hotela "Termag" Aleksandar Lazarević i predsednica organizacije "Ja volim Francusku" i Međunarodne unije regiona Alzas Slađana Novaković dogovorili uspešnu stratešku saradnju i podršku lokalne samouprave Mišlenovoj večeri.

Freepik
 

- Izuzetno smo ponosni što smo domaćin ovako uglednoj manifestaciji i što neprestanim aktivnostima radimo na razvoju Bosne i Hercegovine, ali i turizma na jugoistoku Evrope u celini - rekao je direktor marketinga hotela "Termag" Nemanja Vučetić.

Slađana Novaković, predsednica organizacije "Ja volim Francusku" i Međunarodne unije regiona Alzas, istakla je da je aktivnostima ovih organizacija omogućeno da se u Srbiji prvi put otvori predstavništvo francuske regije Alzas, čiji je administrativni centar Strazbur u kojem je sedište EU.

- Već smo pokrenuli aktivnosti kojima ćemo omogućiti predstavništvo i u Bosni i Hercegovini, odnosno na Jahorini - rekla je ona.

Privatna arhiva
Slađana Novaković

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike