Pojavio se najskuplji novogodišnji džemper na svetu, košta kao nov automobil (VIDEO)

11.12.2021

16:50

1

Trend nošenja novogodišnjih džempera star je više od 20 godina

Pojavio se najskuplji novogodišnji džemper na svetu, košta kao nov automobil (VIDEO)
profimedia-0646504267 - Copyright Profimedia

Poslednjih nekoliko godina i kod nas je stigao trend nošenja džempera sa novogodišnjim motivima.

Ove godine u Velikoj Britanji na tržištu se pojavio najskuplji božićni, odnosno novogodišnji džemper na svetu.

Umetnik sa sedištem u Londonu, Ejdan Liban (33), potrošio je svoju ušteđevinu na kreiranje novogodišnjeg džempera, za čiju izradu je bilo potrebno skoro godinu dana, a sve u pokušaju da prikupi sredstva za NHS.

Profimedia
 

Ideja mu je sinula tokom zatvaranja 2020. kada je živeo sam i radio pola radnog vremena u dobrotvornoj organizaciji, te je projekat započeo prošlog decembra.

Pronalaženje tkanina i ostalog potrebnog materijala nije išlo glatko, pa se Ejdan našao u trci sa vremenom da bi komad bio spreman za prodaju tokom praznične sezone – završio ga je tek u novembru 2021.

Najskuplji božićni i novogodišnji džemper na svetu optočen je dijamantima i zlatom i pušten je u prodaju za neverovatnih 35.000 evra.

Džemper, čija je izrada koštala 7 hiljada funti, na sebi ima irvasa, ukrašen je srebrnim zvezdama optočenim dijamantima, 24-karatnim zlatnim koncima, italijanskom svilenom postavom i prekriven je hiljadama Svarovski kristala.

Profimedia
 

Svila od 24 karata je naručena u specijalizovanoj francuskoj radnji, koštala je 300 funti, dok su Svarovski kristali iz 2000. koštali 1.000 funti, a italijanska svilena postava u tamnoplavoj boji iznosi preko 200 funti.

Srebrne zvezde koje su blizu kragne džempera krasi 150 dijamanata koji su kupljeni od stručnjaka iz "Haton Gardena" i koštaju oko 5.000 funti.

Nakon što je proveo 3.000 sati na ručoj izradi ovog najskupljeg božićnog džempera Ejdan, koji inače radi i kao stilista slavnih, nada se da će prodati džemper za 35.000 evra, jer planira da donira deo novca.

- Imao sam viziju i ostvario sam je! Želeo sam da stvorim nešto veličanstveno i privlačno, što sam i učinio - rekao je Ejdan.

On je želeo da postigne luksuzni pogled na "ružnjikavu tradiciju božićnih džempera", odnosno dizajna. 

Prethodni rekorder, koji je kreirala onlajn maloprodajna kompanija "Tipsy Elves" 2016. godine, bio je pokriven sa 24.274 kristala i koštao je 24.000 funti ili oko 28.000 evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike