Napravite hidratantnu kremu za lice i ruke od samo tri sastojka

13.02.2021

12:20 >> 10:44

0

Autor: Z. A.

Lepota živi i u vašem frižideru

Napravite hidratantnu kremu za lice i ruke od samo tri sastojka
Copyright Pexels

Ovogodišnji kozmetički trend je skinimalizam ili jednostavna prirodna nega lica i tela preparatima koje možete da pripremite kod kuće. To nam je, kao što znate, donela pandemija, ali vreme koje smo proveli i provodimo u kući. Često čitamo i savete slavnih svetskih lepotica koje se takođe neguju kremama iz špajza i frižidera. Iz te priče je hidratantna krema za lice i ruke na bazi kokosovog ulja.

Ovu finu, mirisnu kremu nanosite na čistu kožu ujutro i uveče u malim količinama. Odlična je jer dobro hidrira i ne ostavlja mastan sloj na površini kože. Osim što odlično hidrira kožu lica, vrata, dekoltea i ruku, ova krema predivno miriše. Sama priprema ne može biti jednostavnija.

Sve što vam treba od sastojaka su kokosovo ulje koje kožu štiti od spoljnih uticaja, potom vitamin E koji usporava starenje i eterično ulje lavande, čije su blagodati raznolike, a između ostalog obnavlja kožu i podstiče cirkulaciju u njoj.

Recept za domaću kremu

Sastojci:

  • pola šolje (od 2,4 dl) devičanskog kokosovog ulja
  • 1 kašičica tečnog vitamina E
  •  5–7 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema:

Ukoliko vam se kokosovo ulje stvrdnulo na hladnoći ili u frižideru, najpre ga ostavite da omekša na sobnoj temperaturi. Sve sastojke stavite u posudicu i dobro promešajte da smesa bude sasvim glatka.

Kremu potom prebacite u teglu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu, najbolje u frižideru. Ovu finu kremu nanosite na čistu kožu ujutro i uveče u malim količinama. Odlična je jer dobro hidrira i ne ostavlja mastan sloj na površini kože, prenosi atma.hr.

Pixabay

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike