Možda ga niko ne vidi, ali govori o stilu: Pravila koja morate znati kada je donji veš u pitanju

09.12.2020

14:55 >> 11:48

0

Studije su dokazale da utiče na raspoloženje i samopouzdanje

Možda ga niko ne vidi, ali govori o stilu: Pravila koja morate znati kada je donji veš u pitanju
Copyright Profimedia

Bez njega ne možemo iako je, uglavnom, nevidljiv u većini odevnih kombinacija. Ipak, može da napravi veliku razliku ako ste haljinu ili nešto usko obukli preko neadekvatnih gaćica ili brusa. Onda vas je negde nezgodno preseklo, ispao je stomak ili neki šlauf, pa je ceo utisak pokvaren.

Postoje neka pravila koja su važna da znate, neka su modna, a neka se tiču i zdravlja.

Birajte prirodne tkanine

Postoje razni materijali od kojih se pravi donji veš, ali je pamuk uvek najbolji izbor.

Lagan je i dobro upija, a to nam je važno jer je u neposrednom kontaktu sa našim najosetljivijim delovima.

Sintetički materijali poput najlona i spandeksa ne dozvoljavaju koži da diše. Umesto toga, oni hvataju toplotu i vlagu, stvarajući savršena mesta za uzgoj bakterija.

Menjajte ga svakodnevno

Doktori kažu da nekad može da se progleda kroz prste ako ste isto rublje nosili dva dana zaredom, pod uslovom da se niste mnogo znojili ili da nemate neke druge probleme.

Profimedia

Ipak, pravilo je da se veš menja barem jednom dnevnom, a u određenim situacijama i više puta.

Obnovite ga svake godine

Znamo da to nije lako u zemlji Srbiji. Ali prema američkom Institutu za dobro domaćinstvo, čak i čisto donje rublje može da sadrži 10.000 živih bakterija.

Možda vas zanima: Život u modnoj prošlosti: Ukrajinka nosi samo odeću iz viktorijanskog doba

Ovo je zato što u vodi za veš postoji bakterija – oko milion bakterija u samo 2 kašike korišćene vode! Dalje, oko 83 odsto „čistog“ donjeg veša sadrži 10.000 bakterija.

Nije dobra opcija ni za životnu sredinu, ali zbog vašeg zdravlja trebalo bi da prečistite fioku barem jednom tokom godine.

Stil donjeg veša utiče na raspoloženje

U američkoj anketi ShopSmarta, 25 odsto žena otkrilo je da je na njihovo raspoloženje uticalo “neprivlačno” ili donje rublje koje im u potpunosti ne odgovara.

Profimedia

Takođe, otkrili su da se skoro polovina anketiranih žena (47 odstoo) osećala seksi ili samopouzdanije kada nosi poseban par donjeg veša.

Nemojte potcenjivati moć vašeg najintimnijeg odevanja ili misliti da samo zato što ih niko ne vidi, ne moraju izgledati sjajno.

Šta treba da se nađe u vašem ormaru

Znate da ne možete obući isti veš ispod lagane haljine i tokom “onih dana” u mesecu. Osim grudnjaka i gaćica koje svakodnevno nosite, u ormaru je preporučljivo imati i nekoliko komada donjeg rublja koje ćete nositi ispod svečanih haljina i odeće užih krojeva. Donje rublje bez šavova (laserski sečeno) savršeno je za haljine i suknje jer se neće ocrtavati, a grudnjaci boje kože s jačim korpicama će biti pravi spas za providne letnje majice i bluze od tanjih materijala. A spisak veša koji treba da imate glasi ovako: udobne i praktične slip gaćice, bikini model donjeg veša (godinama najpopularniji), tanga gaćice za nošenje ispod laganih i tankih materijala, bokserice koje se ne ocrtavaju, a oblikuju pozadinu, kao i klasičan model sa visokim pojasom (idealne i za “one dane”).

Saznaj više:

Svi žele kapute koje Nikol Kidman nosi u hit seriji „Slom“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike