Sekstura je najbolja letnja frizura: Pravi se za tren oka i svakom stilu briše efekat uštogljenosti

22.07.2021

13:55 >> 13:07

0

Autor: Z. A.

Svakom autfitu dodaće wow efekat

Sekstura je najbolja letnja frizura: Pravi se za tren oka i svakom stilu briše efekat uštogljenosti
Copyright Instagram: jhair_stylist

Ukoliko želite da svojoj kosi dodate volumen, za to vam nije potreban suvi šampon ili bebi puder. Za njega postoji bolji način i zove se sekstura.

„Sekstura“ je u slobodnom prevodu seksi tekstura: sveti gral stilizovanja kose u koji se kunu profesionalci, tvrdeći da može stvoriti najneverovatnije stilove.

Svi frizeri kažu kako je vrlo važno pravilno „izraditi“ teksturu kada dovršite bilo koju frizuru.

– Seksi tekstura bez napora ide uz sve potvrđuje Najmah Lafond, frizer. To može biti detalj koji spaja čitav izgled, a može biti i mekoća i potrebna razigranost koja smanjuje utisak uštogoljene frizure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Zvuči dobro zar ne? Seksi tekstura deluje na sve tipove kose, od talasaste i kovrve do ravnijih finih pramenova. U svim frizurama ovaj stil donosi istu poruku: kul i šik. Jedina značajna poenta različita je izvedba u zavisnosti od o toga kakav tačno izgled želite da postignete.

Ponekad je tekstura ono što će zaokružiti celu stvar, kaže frizer Kim Kardašijan Kris Eplton. On savetuje da ne pretjerujete s proizvodom za kosu – ponekad je manje više.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Kako biste postigli ovakav volumen, potreban vam je samo lak za kosu i vlastite ruke.
Pre nego što krenete da koristite sprej/lak za kosu kako biste dobili teksturu, budite taktični sa svojim stajlingom. Ključ dodavanja volumena i teksture bez oslanjanja na puno proizvoda je vrlo važno. To bi moglo značiti mahanje kosom u različitim smerovima ili stvaranje različitih vrsta talasa, poput plažnih talasa ili naboranih gušćih talasa i nikako ne preterivanje s lakom za kosu.

Međutim, ako imate ravniju kosu, prvo ćete koristiti uvijač za kosu ili peglu kako biste napravili talase, a tek je onda razbarušiti rukama i sprejom, ali kod već kovrdžave kose dovoljno je upotrebiti samo sprej kako biste postigli teksturu. Kovrave devojke treba da započnu sa sveže osušenom kosom na koju se nanijle malo laka za teksturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Kada razbarušite kosu, možete je ostaviti tako da lagano pada raspuštena, ali dobro je da imate ovu bazu i pre oblikovanja konjskog repa ili punđe jer će vam pomoći da zadržite stil na mestu i pružite kopčama da se usidre. Kad završite, možeš još jednom poprskati lakom za kosu kako bi sve stajalo na mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

Ono što je najbolje jeste što je ovako razbarušena kosa nešto što možete nositi i kada vam kosa nije sveže oprana. Nakon drugog ili trećeg dana od pranja kose, samo poprskajte kosu lakom i takođe prstima razbarušite pramenove.

I gotova frizura za tren oka.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike