I Kleopatra je volela jarko crvenu nijansu, a evo koliko karmina tokom života pojedu žene

23.09.2020

17:12 >> 12:03

0

Zanimljivo je da muškarci pojedu još više

I Kleopatra je volela jarko crvenu nijansu, a evo koliko karmina tokom života pojedu žene
Copyright Profimedia

Karmin je neizostavan deo ženskog aksesoara. Čak i kada ne stavlja drugu šminku, žena stavi karmin. A istorija kaže da se prvi karmin pojavio se oko 5000 godina pre nove ere. Kleopatra je volela jarkocrvenu nijansu. Upotrebljavao se u ritualne svrhe, u vreme Rimskog carstva koristili su ga i muškarci jer je bio oznaka klasne pripadnosti, a ne pola.

-Crveni karmin daje ženi sigurnost i ona se oseća mnogo hrabrije da uđe u milje u koji treba da uđe u svoju društvenu sredinu… to crvenilo ta prodornost govori o njenoj želji da dominira da bude važan deo svoje društvene sredine – istakla je psiholog Vanja Govorko i napomenula da karmin za svaku ženu predstavlja ženstvenost.

Ipak, ono što je takođe, interesantno je podatak koliko karmina tokom života pojede prosečna žena, a koliko, pak, muškarac. Iznenadiće vas saznanje da prosečna žena tokom života koristi svega pet nijansi karmina i, ako ga redovno maže, pojede dva do tri kilograma. Muškarci čak i više – šest kilograma, ali sa ženskih usana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rts

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike