Frizerka objasnila zašto nikada ne bi trebalo da vezujete kosu dok je mokra (VIDEO)

26.08.2022

10:37

0

Autor: Z. A.

I vi verovatno nakon kupanja u bazenu ili moru kosu brzo vežete u konjski rep ili punđicu, a to baš i nije pametno

Frizerka objasnila zašto nikada ne bi trebalo da vezujete kosu dok je mokra (VIDEO)
profimedia-0354871469 - Copyright Profimedia

Kosu je ponekad zaista zahtevno održavati. Potrebna je gomila proizvoda, ali treba i zapamtiti šta se s njom sme raditi, a šta bi ipak trebalo izbegavati.

Poznata frizerka Rejčel Valentin je tako korisnike TikToka iznenadila kada je u videu izjavila da kosa nikada ne bi trebalo da se vezuje dok je mokra, i to iz opravdanog razloga.

Verovatno često kosu nakon kupanja u bazenu ili moru brzo zavežete u konjski rep ili punđicu, ali to baš i nije pametno i, kako kaže stručnjakinja, može imati negativne posledice dugoročno.

Pexels
 

Kako piše Mirror, u videu je frizerka objasnila kako se mokra kosa nekada ponaša kao elastična traka, odnosno razvlači se i onda se „vraća“, a na kraju – pukne. Pokazujući koliko kosa može biti krhka, Rejčel je uzela pramen mokre kose i pokazala to što je rekla pred kamerama.

@rachelvalentinehair Replying to @Alice Barnes-Clark why we shouldnt tie our hair up when its wet! #haircaretips #hairbreakage #healthyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

– Kada je kosa suva, ne rasteže se. Dakle, veća je verovatnoća da ćete oštetiti kosu ako je mokru vežete u punđu ili konjski rep. Tada je kosa jednostavno mnogo osetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne – objasnila je.

Neki korisnici u komentarima su zahvalili Rachel na upozorenju, neki i sami delili neke svoje savete, a neki su hteli da saznaju još detalja.

Profimedia
 

– Može li se kosa labavo isplesti u pletenicu? – upitala je jedna korisnica, a Rejčel je odgovorila da bi to bilo u redu, ali da bi po pitanju lepote i zdravlja, kosu bilo najbolje pustiti da se osuši na vazduhu.

– Za ovo sam već čula i zaista više ne vežem kosu dok je mokra – napisala je druga korisnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike