Majka zmajeva danas puni 34 godine i zaista je žena-zmaj

23.10.2020

11:32 >> 12:06

0

Dok je snimala čuvenu seriju Igra prestola, vodila je bitku za život

Majka zmajeva danas puni 34 godine i zaista je žena-zmaj
Copyright Profimedia

Znamo je kao majku zmajeva i kršiteljku lanaca, naslednicu gvozdenog trona Vesterosa Deneris Targarjen… Ona je Emilija Klark i rođena je 23. oktobra 1986. godine u Londonu. Svetsku slavu stekla je u najgledanijoj seriji svih vremena „Igra prestola“, čiju smo poslednju sezonu imali prilike da pogledamo prošle godine na HBO. Deneris je u „Igri prestola“ jedan od najsnažnijih likova i inspiracija ljudima širom sveta. Iako nije bila prvi izbor za ulogu Deneris, ona je ovoj glumici donela tri „Emija“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Slavna glumica u saradnji sa brendom “Chopard” dizajnira nakit sa etičkim dijamantima

Talentovana za muziku i umetnost

Emilija je htela da bude glumica od malena i to je odlučila kad je imala samo tri godine, buduči da je odrasla u pozorištu u kom je njen otac bio inženjer zvuka, a koji je nije podržavao u tome. Klarkova je inače veoma talentovana za muziku, ima savršen glas i veoma često peva balade, bluz, numere za kabare i džez, a svira klavir, flautu i gitaru. Tako je i razmišljala da bi, ako joj u glumi ne krene, želela da postane pevačica, ali i arhitekta ili grafički dizajner.

Da bi zaradila za život pre uloge koja ju je proslavila Emilija je radila kao barmenka, servirala je hranu, kao agent za nekretnine i kol-operater.

Iako joj je uloga Deneris donela planetarnu slavu, Emilija kaže da joj nije bilo lako i da su joj veoma teško padale scene golotinje i one u kojima je prikazano silovanje. Tokom snimanja joj se dešavalo da žudi za šoljom čaja, malo samoće i da se dobro isplače kako bi nastavila snimanje.

Godine 2013. Emilija je debitovala na Brodveju u predstavi „Doručak kod Tifanija“, ali predstava je dobila loše kritike, nije imala publiku, pa je skinuta sa repertoara nakon mesec dana.

Iako je sedam sezona kao Deneris bila omiljena žena na strani dobra i osvojila ljude širom sveta, u samo dve-tri finalne epizode od heroine postala jedan od likova koji su armije fanova krivile jer sam kraj nije bio po njihovoj volji.

Njen rat je bio mnogo žešći od onog koji je vodila Deneris

Ova mlada žena danas slavi 34. rođendan, a prošle godine je u autorskom tekstu za „Njujorker“ pod naslovom „Bitka za moj život“ prvi put objavila da je na mozgu imala dve aneurizme, zbog čega je dva puta operisana. Nakon toga imala je užasnu anksioznost i napade panike jer je mislila da će umreti.
U autorskom tekstu ističe da se potpuno oporavila, čak i „više nego što je očekivala“.
Klarkova je prvu aneurizmu dobila 2011. godine, kaže da se tokom vežbanja samo srušila od „probadajućeg, jakog bola“. Doktori su joj dijagonostifikovali krvarenje u mozgu od pucanja aneurizme – od kog trećina ljudi umre.
Nakon operacije imala je afaziju, stanje koje predstavlja privremeni gubitak sposobnosti komunikacije, pa je strahovala da je njena karijera gotova.

– U najgorim trenucima htela sam da sve okončam. Pitala sam medicinsko osoblje da mi dozvole da umrem – pisala je Klark. Oporavila se dovoljno da bi snimila drugu sezonu „Igre prestola“ i taj period opisala kao veoma težak. – Bila sam često omamljena i tako slaba da sam mislila da ću umreti – ističe. Iako to niko nije mogao da vidi, glumica je uprkos svojoj bolesti na snimanju nosila periku za čije je stavljanje bilo potrebno nekoliko sati.

Onda je 2013. ponovo imala operaciju mozga zbog nove aneurizme, na drugoj strani mozga. Ta operacija je bila mnogo teža jer su morali da joj otvore lobanju. – Izgledala sam kao da sam prošla rat mnogo užasniji od svega šta je Deneris doživela – pisala je Emilija.

Kako kaže, sada se potpuno oporavila i pomogla je da se osnuje humanitarna organizacija koja pomaže ljudima sa povredama mozga.

Pošto Emilija Klark ima kratku, tamnosmeđu kosu, fanovi je ne prepoznaju, pa kad je sretnu sa Kitom, koji trenutno čeka dete sa suprugom Rouz Lesli, takođe zvezdom čuvenog serijala, njoj dodaju telefon i zamole je da ih slika sa njim. Naravno, ona to, kaže, jedva dočeka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike