I lepota trpi: Koronavirus udara gde smo mu se najmanje nadali

28.10.2020

19:18 >> 15:31

0

Predviđaju se desetine stotina miliona gubitaka

I lepota trpi: Koronavirus udara gde smo mu se najmanje nadali
Copyright Unsplash/Andriyko Podilnyk

Zbog mera ograničenja u vreme pandemije koronavirusa, drastično je opala kupovina kozmetičkih proizvoda, šminke za lice pre svega, pokazuje najnovije istraživanje kompanije “Nilsen”, globalne firme za ispitivanje javnog mnenja.

Kako prenosi dnevni list “Il Manifesto” kupovina karmina opala je za 24 odsto na svetskom nivou, a prodaja šminke za oči je smanjena za 10 procenata.

Ova razlika, prema autoru članka, može se objasniti i činjenicom da ispod zaštitne maske karmin na usnama može prouzrokovati samo štetu, razmrlja se po licu i uprlja masku, a nakarminisana usta i onako se ne vide.

Pročitajte: Ona ima 73, ne jede šećer već 32 godine i kaže da je to najbolji antiejdžing

Od januara do juna ove godine prodaja ruža za usne je smanjena za 60 osto, a u isto vreme prodavalo se skoro 30 odsto manje šminke za oči nego u isto vreme prošle godine.

Pixabay

Ove podatke svetske grupe za ispitivanje javnog mnenja potvrđuje i istraživanje koje je u protekla dva meseca sprovela italijanska nacionalna asocijacija proizvođača kozmetike. Istraživanje, naime, ukazuje da će italijanski proizvođači kozmetičkih preparata zbog smanjenog izvoza izgubiti 15 odsto prihoda u odnosu na prošlu godinu.

Ovi procenti preračunati u evro pokazuju desetine stotina miliona gubitaka.

Možda vas zanima: Možete da nosite naočare i da se šminkate u isto vreme uz pomoć jedne super korisne stvarčice

Vreme će pokazati da li ženama zatvorenim u kućama zbog karantina nije bilo važno da se, uz pomoć kozmetičkih preparata, učine sebi a i drugima lepšim ili su, jednostavno, u vreme karantina kod kuće bile rastrzane između rada na daljinu, brige o deci i kući i nisu imale vremena da misle i na to kako da lepše izgledaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike