"Movember" uveliko traje, a postoji razlog što se ovog meseca ne briju brkovi i brada

13.11.2020

18:45 >> 10:32

0

Svakog novembra mnogo više muškaraca ima dlakave ukrase na licu i tako šalju jasnu poruku

"Movember" uveliko traje, a postoji razlog što se ovog meseca ne briju brkovi i brada
Copyright Profimedia

Movember je ono posebno doba godine kada lišće promeni boju, vazduh postane svež i hladan, a brkovi počnu da rastu sve brže. Otkako je pokrenut 2003. godine, Movember ( i njegov rođak – No Shave November) postali su planetarni praznici i u tom procesu prikupili milione dolara za inicijative koje se tiču zdravlja muškaraca – kao što su borba protiv raka prostate i testisa, te podrška programima mentalnog zdravlja i prevencije samoubistava.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Odlazak izuzetnog džentlmena: 5 stilskih lekcija ser Šona Konerija

Potrebno je da budete zaista istrajni i da pustite brkove da narastu. To je i poenta celog procesa: brkovi su markantni i samim tim neizbežno pokreću razgovor, tako da vam se puštanjem brkova pruža prilika da zagovarate, edukujete i pozovete ljude da doniraju u znak podrške zdravlju muškog dela čovečanstva.

A ako ste stidljivi u vezi s brkovima ili vam se oni ne dopadaju, možete krenuti sa No-Shave November rutinom i umesto brkova pustiti bradu.

Za šta god da se odlučite, pustite da nešto raste na vašem licu i održavajte ga da bi izgledalo zdravo i lepo. Možda i posle Movembera odlučite da zadržite brkove/bradu.
Bez obzira na to da li prvi put nosite dlake na licu ili je to deo vašeg imidža, neka pravila će vam olakšati movembarsku transformaciju.

Unsplash

Pripremite proizvode pre nego što počnete

Mnogo muškaraca počne da pušta bradu i brkove s pretpostavkom da tu nema nikakvog održavanja. Nemojte biti jedan od njih. Pripremite proizvode za održavanje pre nego što počnete kako ne biste imali problema kada vas počne svrbeti. Bez obzira na to koliko dugu bradu ili brkove imate, morate ih čistiti. Četiri ključna proizvoda su vam potrebna: šampon, regenerator, ovlaživač i ulje. Sve to će vam pomoći da vam brada i brkovi bolje izgledaju kada počnu da izrastaju.

Poklonite se i počnite

Nije kasno da počnete danas. Potrebno je da kožu pravilno pripremite, što znači da biste danas mogli pravilno da se obrijete i smanjite rizik od uraslih dlaka dok vam raste brada ili brkovi. Ako nemate vremena da posetite berberina, za brijanje kod kuće koristite kvalitetno ulje pre brijanja, vruć peškir i nov brijač.

Nabavite preparate protiv iritacije

Ako ste novi u svetu dlaka na licu, prvih nekoliko sedmica mogu biti ubojiti i za vas i za onu koju ljubite. Niko ne voli ogrebotine i iritacije od nekoga sa par dana starom dlakom. Zato počnite da koristite šampon i regenerator nakon prve sedmice, to će omekšati dlaku. Završavajte negu hidratantnom kremom kako bi vam i koža i dlake bili zdravi. Kako vam dlake na licu bivaju duže, počnite da koristite ulje kako biste bili sigurni da cela dužina dlake bude hidrirana.

Istrajnost je ključna

Najveća greška koju možete napraviti tokom ovog meseca jeste odustajanje. Ni brada ni brkovi ne rastu preko noći. Prvih nekoliko sedmica svrbeće vas, posebno ako nikada do sada niste puštali dlake da rastu. Najbolji način da držite stres pod kontrolom jeste da pazite da vaša koža bude hidrirana. Kada se završi mesec, možete da nemate brkove ili bradu ako vam se ne sviđaju.

ČITAJTE I: Gospodo, za mlađi i svežiji izgled morate da uradite 5 stvari pred spavanje

Imajte krajnji cilj na umu

Ako imate želju da svoju bradu ili brkove ostavite i nakon Movembera, bitno je da znate koji izgled želite. Inače će ona samo nastaviti da raste i rasti. Jednom kada se Movember završi, a vama se sviđa ono što vidite – vreme je da posetite brbernicu. Stručnjaci će vam dati  savet o najboljem obliku brade ili brkova za vaše lice i pomoći da ih oblikujete. Sve što treba dalje da učiniti kod kuće jeste da održavate bradu i brkove.

Unsplash

Setite se zašto to radite

Dajte sebi zasluge za učešće u Movemberu. Ne odustajte od brkova. To je jedan od najboljih načina za podizanje svesti i sakupljanje novca za dobrotvorne organizacije, i danas se to sve više prepoznaje. Iskoristite svako iskušenje za brijanje kao priliku da se setite o čemu se sve radi u Movemberu i razgovarajte s ljudima oko sebe. Možda uspete da podstaknete nekog drugog da to učini sledeće godine.
U novembru je inače mnogo više muškaraca s brkovima (i bradom) nego tokom cele godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: snl.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike