Prvi psi dobili svoju ceremoniju za useljenje u Belu kuću, a prikupljena i značajna sredstva za prihvatilišta za pse

26.01.2021

09:25 >> 09:16

0

Mejdžor uživa u trčanju preko južnog travnjaka, a Čemp u leškarenju kraj kamina

Prvi psi dobili svoju ceremoniju za useljenje u Belu kuću, a prikupljena i značajna sredstva za prihvatilišta za pse
Copyright Printscreen

Konačno su se u Belu kuću uselili i prvi psi Amerike. Nemački ovčari Čemp i Mejdžor, sada uživaju u rezidenciji američkog predsednika Džoa Bajdena, njihovog vlasnika.

-Porodica je želela da se smesti pre nego što dovezu pse u Vašington iz Delavera. Čemp uživa u svom novom krevetu uz kamin, a Mejdžor obožava da trči po južnom travnjaku – rekao je za CNN poverilac prve dame dr Džil Bajden.

Posle četiri godine, psi su se vratili u Belu kuću jer je bivši predsednik Donald Trump prvi predsednik koji nije imao pse još od Vilijema MekKinlija koji je imao mandat od 1897. do 1901. godine.

Pobedom Džoa Bajdena, porodični pas Mejdžor upisao se u istoriju kao prvi udomljeni pas koji živi u Beloj kući. Njega je Bajden udomio, u novembru 2018. godine, pa je tako njihov pas Čemp koji je u tom trenutku već 10 godina bio deo porodice dobio društvo. Oba psa su prošla obuku da bi bila naviknuta na sve situacije koje nosi život sa nekadašnjim potpredsednikom, a sada predsednikom SAD.

Inače, nije samo predsednik imao inauguraciju, već i njegovi psi. Kao prvi udomljeni pas u Beloj kući, Mejdžor je imao svoju ceremoniju prilikom koje je sakupljeno 200.000 dolara koji će biti donirani za prihvatilišta za pse.

Dakle, možemo reći da su oni svoju prvu obavezu kao prvi psi uspešno savladali.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike