Dreser pasa otkrio koje tri rase pasa nikako nisu za stan: Jedan baš može da bude "divlji"

31.03.2023

17:55

0

Autor: K. O.

Iako je malen pravi velike probleme

Dreser pasa otkrio koje tri rase pasa nikako nisu za stan: Jedan baš može da bude "divlji"
Copyright Pexels

Sve više ljubimaca živi u stanovima. I dok je nekima baš sve potaman, postoje i rase koje nisu baš prilagođene za život u ovakvom prostoru.

Jedan dreser pasa podelio je tri rase koje po njemu, baš i nisu primerene za stan. Sem što se bavi psima, on je popularan i na TikToku gde je podelio svoje mišljenje, te upozorio vlasnike na „luda“ pseća ponašanja i jednu posebnu vrstu psa koja zna da bude baš „divlja“.

Muškarac korisničkog imena @americanstandardk9 obeshrabrio je buduće vlasnike kućnih ljubimaca koji žive u manjim prostorima kada su u pitanju kupovina ili udomljavanje određenih rasa.

Objavio je video kako bi objasnio koje su to tri vrste pasa.

Border koli

Ovi crno-beli krzneni ljubimci namenjeni su za čuvanje stada ovaca zbog svoje velike energije. Ako nemate ovce koje trče oko vašeg stambenog kompleksa, onda ne želite da čuvate border kolija jer će pokušati da goni vaše komšije i prijatelje – rekao je.

Pixabay
 

Australijski ovčar

– Kao i border koli, stočarski psi se uzgajaju da budu „u pokretu“. Te životinje su trkači koji moraju da se kreću i to kilometrima. Ako to ne radite i idete s njima napolje jednom, dvaput ili čak i tri puta dnevno, poludeće jer im to nije dovoljno – tvrdi.

Kako kaže, mali stan je nedovoljan za njihove potrebe za vežbanjem i treningom.

Pixabay
 

Džek rasel

I za kraj, stiže jedan nestaško, a to je džek rasel terijer.

– To su mali vragolani koji su jednostavno previše divlji i previše ‘terijerski’ nastrojeni. Oni će hteti da love mačke i sve druge kućne ljubimce koji žive u vašem kraju – objasnio je.

Takođe, on glasno laje, što se vašim komšijama neće dopasti.

A potom su sledili komentari nekih vlasnika koji su podelili i svoje mišljenje.

– Sedim u svom stanu, gledam svog border kolija i znala sam da će on biti rasa broj jedan na listi. Volim ga, ali bila je greška držati ga u stanu – priznala je jedna žena.

Profimedia
 

Ipak, jedan se nije složio: „Moj džek rasel je bio anđeo. Nedostaje mi svaki dan.“

– Moj džek rasel bio je najmirniji i najlenji pas kog sam ikada video. Ali da, verovatno nije dobar izbor za stan – dodao je drugi korisnik TikToka, a prenosi Večernji list.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike