Raznežiće vas razlog zbog kog je kraljica Elizabeta odbila da joj unuka pokloni psa

12.09.2022

13:51

0

Autor: Z. A.

Jednostavno, mislila je na sve

Raznežiće vas razlog zbog kog je kraljica Elizabeta odbila da joj unuka pokloni psa
Elizabeta II psi - Copyright Profimedia

Kraljica Elizabeta Druga bila je poznata po svojoj velikoj ljubavi prema korgijima, te ih je posedovala više od 30 tokom svoje 70-godišnje vladavine.


Njena slatka opsednutost pasminom započela je kad joj je bilo sedam godina, kad se oduševila nad dlakavim društvom svoje prijateljice i od svog oca zatražila korgija.
Iako je njena strast prema korgijima ostala jaka tokom celog života, pokojna kraljica donela je bolnu odluku da prestane da ih gaji 2015.
Pixabay
 

I to iz dva razloga.

Princeza Beatris je svojoj baki 2014. godine htela da pokloni dva norfolk terijera koje je okotio njen pas Džindžer, ali njen je poklon kraljica odbila jer se bojala da bi zbog svojih godina mogla pasti preko njih i povrediti se.

- Kraljica je mislila da je to lepa ponuda, ali ju je pristojno odbila - ispričao je tada izvor za Daily Express.

Profimedia
 

- Činjenica je da u vlasništvu ima previše pasa koji joj se motaju oko nogu i da postoji opasnost da se spotakne i povredi se. Ipak je imala 88 godina i ne bi se podmladila.

- Njeni korgiji su malo veći i kreću se sporije, ali mladi pas bi bio vrlo živahan i mnoogo aktivniji. Njen najveći strah je bio da ako padne i slomi ruku ili čak nogu, neće moći obavljati svoje dužnosti nedeljama ako ne i mesecima, a to bi je jako uznemirilo - objasnio je.

Kraljica je takođe navodno bila zabrinuta da će je psići nadživeti, što je odigralo veliku ulogu u njenoj odluci da prestane da uzgaja pse.

Profimedia
 

Otkriveno što će biti s korgijima koji su ostali iza nje

Korgiji kraljice Elizabete Druge živeće će s vojvodom i vojvotkinjom od Jorka, Edruom i Sarom, rekao je izvor blizak vojvodi od Jorka u nedelju za Si-En-En.

Par, koji se razveo 1996. živi u Royal Lodgeu na imanju Vindzor.

Naime, Saru Ferguson i kraljicu povezale su ljubav prema šetanju pasa i jahanju. Čak i nakon razvoda od princa Edrua, Sara je nastavila da neguje prijateljstvo s kraljicom, šetajući pse imanjem Vindzor.

Kraljica, koja je umrla u četvrtak u dobi od 96 godina, bila je vlasnica dva korgija - Kendi i Mjuika, mešanca korgija i jazavčara po imenu Sendi, i Lizi, koker-španijela kog je nazvala po sebi.

Iako se zna da će Endru i Sara udomiti Kendi i Mjuika, još uvek se ne zna ko će brinuti o Sendi i Lizi.

Profimedia
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike