Naravno da varaju, ali ne iz razloga o kojima se priča: Četiri najveća mita o ženskim prevarama

06.11.2022

11:52

0

Autor: Z.A.S.

Naravno da žene ne varaju samo ako se zaljube

Naravno da varaju, ali ne iz razloga o kojima se priča: Četiri najveća mita o ženskim prevarama
Ilustracija - Copyright Profimedia

Baš kao i muškarci, tako i žene varaju. I to je neupitno. Međutim, često se poteže pitanje pobuda žena da prevare svoje partnere.

I sigurno ste do sada čuli mnogo teorija, uključujući i onu da žene ne varaju osim ako se nisu zaljubile, odnosno da varaju emocijama.

Međutim, novija istraživanja pokazuju da to baš i nije tako. Štaviše, pored toga što i žene mogu da imaju pragmatičan pristup, muževi ih skoro nikada ne otkriju.

Sociolog Ališa Volker, sa Misuri univerziteta u knjizi "The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity" tvrdi da mnoge žene koje varaju partnera traže upravo preko društvenih mreža i sajtova za upoznavanje partnera koji su takođe u braku.

A kada smo kod teorija, odnosno mitova o ženskom varanju, ovo su četiri najrasprostranjenija.

Mit 1: Žene varaju jer žele da se razvedu

Nijedna žena sa kojom je Valker razgovarala nije želela razvod. Sve su želele da budu sa svojim muževima, samo su želele da svoje seksualne potrebe zadovolje sa nekim uzbudljivjim, drugim.

- Zaista sam se iznenadila ovim saznanjem. Obično verujemo da žene emotivno varaju, to rade kada su neshvaćene i po pravilu mislimo da žele da ostave supruga. Moje ispitanice su me uverile u suprotno. Njihov primarni cilj je seksualno zadovoljstvo - rekla je.

Profimedia
 

Mit 2: Prevara je uvek osveta

- Žene su se pokazale kao pragmatične po pitanju prevare. Prijavljuju se na sajtove za osobe u braku koje žele avanturu. Takođe, vrlo su oprezne, znaju s kim i šta žele i ne opredeljuju se lako. Većina njih je već bila na nekoj terapiji, ali muževi su uvek ti koji slabo reaguju - kaže Volker.

Pixabay
 

Mit 3: Žene varaju kada se zaljube u drugog

Samo nekoliko žena je reklo da su varale muževe sa muškarcima u koje su se zaljubile. I na kraju to nije bilo dobro i nije se završilo slavno. Zato žene zapravo traže nekog ko je "kompatibilan".

Profimedia
 

Mit 4: Žene varaju samo sa jednim muškarcem

Velika većina žena u studiji na osnovu koje je i napisana knjiga imala je više partnera van braka. Nisu nijednog trenutka pomislile da će jedan muškarac moći da zadovolji njihove potrebe i standarde.

Često im neko odgovara po senzibiltetu, ali u drugim segmentima ne može da ih prati, pa odmah menjaju strategiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike