Humor se nalazi na vrhu liste najpoželjnijih osobina kod muškarca, a takođe je i ključ za opstanak veze

10.07.2022

15:40

0

Autor: Z.A.S.

Mnoga istraživanja su pokazala, a praksa puno puta potvrdila da će žene, između lepog i duhovitog muškarca, najčešće radije da odaberu duhovitog

Humor se nalazi na vrhu liste najpoželjnijih osobina kod muškarca, a takođe je i ključ za opstanak veze
Par se smeje - Copyright Profimedia

Smisao za humor se mnogim ženama nalazi na visokom mestu osobina koje su poželjne kod partnera. I, budimo realni, smisao za humor jeste jedna od najatraktivnijih osobina koje neko može da poseduje.

Mnoga istraživanja su pokazala, a praksa puno puta potvrdila da će žene, između lepog i duhovitog muškarca, najčešće radije da odaberu duhovitog.

Profimedia
 

Humor je sjajna polazna tačka za vezu

Muškarcima koji priđu sa šalom, žene su spremne da daju broj telefona, pokazale su studije. Zašto je to tako? Duhovit komentar pokazuje inteligenciju, društvenu svest, kreativnost, toplinu i ljubaznost, a sve ovo su osobine koje volimo da vidimo u partneru. Međutim, ovo važi samo za slučajeve kada je šala originalna i iskrena, a ne stara i izlizana fora.

Humor nam omogućava da lakše pređemo preko sukoba

Dobro tempirana šala će smanjiti napetost bolje i više nego bilo šta drugo. Kada vam je nešto smešno, ma koliko da ste ljudi na partnera, ne možete to dugo i da ostanete. A kada se jednom budete nasmejali i opustili, mnogo ćete lakše razrešiti problem i nesuglasice. Humor stvara prijatno okruženje, a onda je mnogo lakše doći do kompromisa.

Profimedia
 

Ništa ne smanjuje napetost kao dobro tempirana šala. Čak i kad ste ljuti na svog partnera, teško je biti namrgođen kad vam je nešto smiješno. Nakon što se nasmijete i opustite, lakše ćete riješiti stvarni problem i neslaganje. Humor stvara puno ugodnije okruženje u kojem možete razgovarati o stvarima i u kojem ste spremni na kompromise.

Profimedia
 

Humor zbližava

Možda ovo zvuči bezveze, ali šala i smeh su naučno dokazani znakovi obostranog romantičnog interesa. Kada se jedno drugom smejete, na taj način zapravo stvarate pozitivnu vezu između vas. Takođe, stvarate i posebno razumevanje i zajednički prostor sigurnosti i razigranosti. Kada vas partner razume, shvata vašu šalu i nasmeje joj se, pa čak i kada je ta šala baš grozna, osećaj je sjajan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike