Vodič kroz tantrički seks za početnike: Mnogima je to najbolje telesno i ljubavno iskustvo u životu

07.03.2022

21:18

0

Ovaj seks je svesniji pristup seksu sa ciljem da se dostigne osećaj povezanosti, intimnosti i zadovoljstva s partnerom umesto postizanja orgazma

Vodič kroz tantrički seks za početnike: Mnogima je to najbolje telesno i ljubavno iskustvo u životu
pexels-andrea-piacquadio-3767403 - Copyright Pexels

Možda ste čuli da je tantrički seks ključ za najbolje seksualno iskustvo u vašem životu. Ali tantrički seks je često pogrešno shvaćen. Suprotno uvreženom mišljenju, ne mora biti zastrašujuć i ne morate biti super fleksibilni, duhovni ili seksualni da biste uživali u njemu. Sve što treba da imate jeste otvoren um i voljnog partnera (čak vam ni ne treba partner).


Najpre, što uopšte znači "tantra"?
Sanskritska definicija "tantre" jeste "osnova razboja za tkanje" ili "niti pletenice". Tantra opisuje tkanje ili povezivanje tantričkih učenja ili tema kako bi se postiglo oslobođenje i prosvetljenje (više stanje svesti).

Šta je tantrički seks?
- Tantrički seks je u suštini spora, meditativna seksualna praksa - kaže Kamil Luis, licencirani bračni i porodični terapeut specijalizovan za seks i veze.
Tantrički seks opisuje svesniji pristup seksu sa ciljem osećanja povezanosti, intimnosti i zadovoljstva sa svojim partnerom umesto postizanja orgazma. Neke tantričke tradicije čak gledaju na seks kao na oruđe za postizanje prosvetljenja. Ako vas zanima kako to da postignetre, pročitajte uputstva za prvo uranjanje u dubine tantričkog seksa.
Pixabay
 
1. Dovedite se u dobro raspoloženje

Tajna tantričkog seksualnog iskustva izvan ovoga sveta jeste jačanje svih osećanja.
Poboljšaćete svako čulo tako što ćete prigušiti svetla, okružiti se prijatnim mirisima, ukusima koji će biti u službi afrodizijaka, podupreti svoje telo jastucima i podstaći dodir s partnerom i pustiti muziku koja koja vas opušta. Pazite da vas muzika ne ometa jer je cilj stvoriti "senzualnu čauru, tako da svu svoju pažnju, svest i fokus možete usmeriti na ovo iskustvo".

2. Meditirajte

Tantrički seks uključuje potpunu prisutnost tokom celog seksualnog iskustva, tako da praktikovanje meditacije pre može biti izvrstan način za opuštanje uma i tela.

3. Priuštite sebi prijatnu kupku

Još jedan sjajan savet za ulazak u zonu pre praktikovanja tantričkog seksa jeste ritualno kupanje. Ispiranje ostataka dana i odvajanje vremena da budete sami sa sobom može pojačati iskustvo.  

Obavezno dodajte eterična ulja ili začinsko bilje za vrhunac luksuznog opuštanja.
Pexels
 
4. Isprobajte yab-yum položaj

Yab-yum znači "majka-otac". To je odličan položaj za kultivisanje osećaja povezanosti jer fizički poravnava sve glavne tačke povezivanja, a to su genitalije, srce i oči ili mozak.

Da biste ušli u yab-yum, suočite se s partnerom u sedećem položaju i prekrstite noge iza njegovih leđa tako da mu skoro sedite u krilu. Ovaj položaj vam omogućuje da stavite ruku na partnerovo srce (aktivirajući njegovu srčanu čakru), vežbate sinhronizaciju daha i gledate se oči u oči.

5. Vežbajte usklađeno disanje

Samo disanje tokom solo meditacije može učiniti čuda, ali napravite još jedan korak dalje praktikujući harmonizovano disanje, koje uključuje sinhronizaciju daha s partnerovim.


Ako ste uzbuđeni, pod stresom ili ste anksiozni, samo sedite i okrenete se prema partneru, slušajte kako diše i uskladite se s njim, a potom pustite da vaš dah obavije njegovo lice ili uši. To je stvarno izvrstan način za povezivanje.
Profimedia
 
6. Uspostavite kontakt očima

Ne samo da je dugotrajni kontakt očima tokom seksa super seksi već je i odličan i za fokusiranje na trenutak, partnera i to što se događa, a sve zajedno pojačava osećaj povezanosti s njim.

7. Vežbajte yoni i lingam masaže

Yoni (materica na sanskrtu) predstavlja ženski reproduktivni organ (vaginu) i simbol je hinduističke božice Šakti, dok lingam predstavlja muški reproduktivni organ (penis) i simbol je hinduističkog boga Šive (Šaktina supruga).
Yoni i lingam masaže imaju za cilj da "vrate energiju i životnu snagu u genitalije, izleče blokade ostale od raznih trauma i probuditi blaženstvo".

Ovo zvuči kao međusobna masturbacija, ali u tantri je ova vrsta masaže puno značajnija i treba joj pristupiti s poštovanjem.
Ukoliko vaš partner ima penis, stimulirajte ga polako i pažljivo, masirajući im osovinu i istražujući njihova erogene zone.
Ako vaš partner ima vaginu, koristite isti pristup i koristite različite tehnike trljanja kako biste stimulirali klitoris i njihova unutarnja žarišta.
Cilj obe vrste masaže je duhovno povezivanje, a ne nužno postizanje orgazma.

8. Otvoreno komunicirajte

Važan deo tantričkog seksa jeste i sloboda partnera, pa tako i sloboda da jedan drugom kažu da im je dosta. Ako počnete da se osećate nelagodno u bilo kojem trenutku tokom seksa, lako ćete se odvojiti od tog iskustva, a to je ono što želite da izbegnete.

Pexels
 
9. Oslobodite se očekivanja

Zapamtite, cilj tantričkog seksa nije postizanje orgazma, već intimno povezivanje sa svojim partnerom. Radi se o otpuštanju očekivanja i prihvatanju svih osećaja koji se mogu pojaviti.

Svi benefiti tantričkog seksa

Ako ste pročitali sve gorenavedeno i još uvek niste uvereni da bi trebalo da praktikujete tantrički seks, proverite koji su njegovi benefiti.


* Kao prvo, tantrički seks omogućuje ljudima da ostvare dublju svest o sebi i svojim željama i potrebama.

* Zagovaranje svojih želja i potreba podstaći će i bolje samopouzdanje u spavaćoj sobi i van nje.

? Osim toga, tantrički seks omogućuje vam da postanete povezaniji s partnerovim telom i da budete znatiželjniji za njega, stvarajući prostor za eksperimentisanje.

* Tantrički seks takođe može biti način oslobađanja od seksualnog srama, čak i traume.

Ništa nije prirodnije od seksa, a stvarno praktikovanje sporog, svesnog tantričkog seksa može vam pomoći da se oslobodite i budete ono što jeste, i u seksu i na drugim poljima svog života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike