WC daska presudila: Ko je aljkaviji, žene ili muškarci?

05.01.2021

11:50 >> 10:15

0

Dame generalno važe za veće čistunice, a evo šta kažu istraživanja

WC daska presudila: Ko je aljkaviji, žene ili muškarci?
Copyright Profimedia

Ako ovo pitanje postavite ženi, većina će vam odgovoriti da su one te koje više vode računa o higijeni, a potom sasuti drvlje i kamenje na muškarce – te ostavljaju čarape gde stignu, ne spuštaju dasku na WC šolji….

Zanimljivo je da će se i većina muškaraca složiti sa ovom tvrdnjom. A šta kažu istraživanja?

Zapravo, jedno istraživanje sprovedeno u Australiji potpuno je demantovalo i pokazalo da su zapravo žene aljkavije, a to se najviše vidi na radnom mestu.

Naime, u istraživanju u kojem je učestvovalo 5.500 ljudi, oko polovina ispitanica je rekla da muškarci slabije održavaju higijenu, te da posle odlaska u toalet većina njih ne pere ruke. Za svoje izjave nisu imale dokaze, već su to samo njihova mišljenja.

Pročitajte još

Muškarci, pak, smatraju da dame uvek peru ruke posle upotrebe toaleta, a rezultati istraživanja su pokazali da nema razlike među polovima kada je o tome reč. Oko 96 odsto učesnika, i muškaraca i žena, pere ruke nakon upotrebe toaleta, ali kada je reč o drugim aspektima održavanja higijene, ispostavilo se da su žene aljkavije.

Tako, recimo, WC dasku pre upotrebe očisti 77 odsto muškaraca i 59 odsto žena, a posle upotrebe 52 odsto muškaraca i 42 odsto žena.

Psiholog Ema Keni tvrdi da je ovo istraživanje razbilo predrasude da su žene čistunice, a muškarci aljkavi. Takođe, ona dodaje da dame više vole da pričaju o higijeni kako bi odale utisak čistunica, dok muškarci zapravo vode računa o higijeni, ali o tome ne pričaju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike