Praznična magija i na prozorima vašeg doma: Ukrasite ga kao profesionalac (VIDEO)

13.12.2020

16:50 >> 15:38

0

U ovoj čaroliji najviše uživaju najmlađi, a nije loše ni da odrasli podetinje tokom praznika

Praznična magija i na prozorima vašeg doma: Ukrasite ga kao profesionalac (VIDEO)
Copyright Profimedia

Deca obožavaju novogodišnju atmosferu i kićenje. A celoj prazničnoj atmosferi doprineće i ukrašeni prozori. Zato skuvajte toplu čokoladu za sebe i svoje mališane i prionite na dekorisanje prozora, a mi ćemo vam otkriti na koje sve načine to možete učiniti.

Ako ste kupili sprej s lažnim snegom, pa se zaigrali zajedno sa mališanima, može vam se dogoditi da vaša dekoracija zaklanja pogled kroz prozor ili sprečava ulazak svetlosti.

Prvo pravilo koje treba da ispoštujete je da se uvek ukrašava ivica, a ne sredina prozorskog okna.

Kupite šablon ili ga sami napravite

Postoje dva jednostavna načina kako najlepše mogu da se ukrase prozori. Prvi je da se koriste šabloni. Najjednostavnije je kupiti stencil sa pahuljama i samo isprskati sprejem. A još je lepše ako sami sa detetom napravite šablon i onda ga prenesete na prozor.

Možda vas zanima: Impozantno božićno drveće krasi London: Neka su prava umetnička dela, a hotelski lobiji postali su novogodišnje bajke

Najjednostavniji šablon su kućice koje dete može lako da napravi uz pomoć lenjira. Neka napravi niz kućica i dosta isečenih prozora kroz koje će, takođe, ulaziti svetlo.

Sačekajte da se boja dobro osuši

Kada sprejem lepo nanesete boju, sačekajte da se osuši. Onda uklonite šablon, pa nežnim pokretima uklonite višak “snega” van šablona.

Možete koristiti i vodene bojice, odnosno tempere. Tada vam predlažemo jednostavne šare, poput jelki koje će uokviriti prozor. Ne zaboravite da treba da se slikaju debelom četkicom i bojom koja se lako pere i to isključivo blizu okvira okna.

Pogledajte video:

Saznaj više:

Karirani dekor za rustičnu i toplu prazničnu priču

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike