Neverovatno otkriće para iz Njujorka: Renovirali kuću i pronašli skriveni viski star 100 godina

21.12.2020

14:20 >> 13:57

0

Piće datira još iz doba prohibicije

Neverovatno otkriće para iz Njujorka: Renovirali kuću i pronašli skriveni viski star 100 godina
Copyright Printscreen

Jedan par iz Njujorka kupio je kuću u predgrađu, pa je rešio da je renovira. Ni u najluđim snovima nisu očekivali da će pronaći ovako nešto.

Kada su počeli da skidaju spoljne delove starih zidova, otkrili su skrivene flaše stare bukvalno sto godina, koje datiraju još iz doba prohibicije.

-Uvek su nam govorili da je kuću koju smo kupili izgradio krijumčar i evo dokaza za te tvrdnje – rekli su oni.

Flaše su, takozvan,i “Old Smuggler” (stari krijumčar) viski i potiču iz oktobra 1923. godine.

Svaka flaša bila je umotana u papir i slamu, a do sada su pronašli ukupno 66 flaša. Procenjuje se da bi svaka od njih mogla da vredi oko 1.200 dolara na tržištu.

Par namerava da zadrži većinu flaša, a da proda samo one koje su pune.

-Planiramo da postavimo stakleni panel u pod kako bi mogle da se vide flaše. Sada nam je izazov kako da ispoštujemo istoriju ove kuće – priča Nik Dramond.

-Kada smo kupili kuću, čuli smo ovu ludu priču da je kuću sazidao neki krijumčar, te da je bio baron ili grof. Pričalo se još i da ima zakopanog ili sakrivenog keša negde u kući. Ali znate kako je u predgrađu, nema pametnijeg posla od tračarenja, pa sve ove priče nismo uzimali za ozbiljno – ispričao je on za BBC.

A istina je ta da je prvobitni vlasnik kuće bio Adolf Hampfer, za koga se pričalo da je bio krijumčar tokom perioda prohibicije.

Inače, prohibicija je trajala od 1920. do 1933. godine kada je u Americi bila zabranjena proizvodnja, transport i prodaja alkoholnih pića. Međutim, zahvaljujući zabrani crno tržište je eksplodiralo, a ljudi su iznalazili načine da dođu do alkohola.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike