Pre nego što dođe proleće, unesite u kuću jedan element i uradite jednu prostu radnju – prizvaćete novac i obilje, sve će vam doći

15.03.2023

19:12

0

Autor: Z. A.

Feng šui filozofija za privlačenje novca kaže da je neophodan jedan element u domu da bi u njega stiglo blagostanje

Pre nego što dođe proleće, unesite u kuću jedan element i uradite jednu prostu radnju – prizvaćete novac i obilje, sve će vam doći
Copyright Profimedia

Feng šui je veština uređenja prostora u kojem živimo ili radimo, a njen primarni cilj je uspostavljanje harmonije sa okruženjem i životno blagostanje.


Feng šui deli okolinu na pet osnovnih elemenata: vodu, vatru, zemlju, drvo i metal, a svaki od njih predstavlja različite energije koje se isprepliću kako bi stvorile harmoniju i pružile vašem telu i duhu potpunu slobodu i neopterećenost.

Elementi odražavaju sve nivoe ljudskog postojanja i funkcionisanja, od anatomije i fiziologije, preko ponašanja, emocija i razuma – pa do odnosa sa drugim ljudima, izbora zanimanja itd.
Unsplash
Akvarijum

Koncept pet elemenata je sveobuhvatan, jer osim što upravljaju različitim delovima tela, organima i telesnim funkcijama, elementi se mogu sagledati i kroz pripadajuće oblike, predmete, boje, zvuke i emocije.

Voda je jedna od najsnažnijih sila prirode. Posredi je drugačija vrsta sile, odnosno ona koja vas iznenađuje i dostiže svaki ekstrem – ona može biti moćni iscelitelj, kao i ultimativni razarač.
Voda je element velike snage. U feng šuiju voda se povezuje s bogatstvom, energija vode donosi napredak, a zbog velike snage mora se „držati pod kontrolom“.

Element vode predstavlja bilo šta što je vodene prirode, kao što su akvarijumi, fontane, jezerca ili bazeni.
Tako majstori feng šuija veruju da je element vode povezan s bazenom jednostavno preplavljuje vašu kuću energijom, a sam element je najčešće zastupljen u vrtu putem jezerca, potočića, reke ili okeana.

Unsplash
Akvarijum

Prema feng fui stručnjacima, vodeni element ima veliku ulogu u privlačenju finansijskog blagostanja.

Voda zapravo simbolizuje materijalna i nematerijalna sredstva kao što su imanje, poslovni uspesi, novac itd.

Zato je korisno u kuću imati akvarijum - ali treba da vodite računa na kom ćete ga mestu postaviti, kao i o tome koliko ćete ribica u njega ubaciti.

Unsplash
Akvarijum

Najbolja kombinacija bilo bi osam zlatnih ribica i jedna crna riba čistač.

Akvarijum ne bi trebalo da postavljate na istočnoj strani prostorije jer to sugeriše na odsustvo dobre sreće.

Prethodno, pre nego što u kuću uneste vodeni element, izvedite prolećno čišćenje, izbacite nepotrebne, polomljene i beskorisne stvari - a onda će vas zapljusnuti dobra energija i novac.

Unsplash
Akvarijum

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike