Trik koji koriste u muzejima: Prašinu danima nećete videti na nameštaju

05.06.2022

13:59

0

Autor: Z.A.S.

Isprobajte glicerin u kućnim poslovima i uživaćete u rezultatima

Trik koji koriste u muzejima: Prašinu danima nećete videti na nameštaju
Žena briše prašinu - Copyright Pexels/SHVETS production

Glicerin ima široku primenu u medicini i kozmetologiji, pa čak i u prehrambenoj industriji i poljoprivredi. Međutim, u svakodnevnom životu je podjednako efikasan.

Da li ste znali da ga možete koristiti i u čišćenju kuće? Verovatno vam ne pada na pamet kako bi tačno on mogao da pomogne u tome, ali vam garantujemo da ćete ga, kada budete pročitali čemu sve može da posluži, stalno koristiti.

Blistavi i čisti podovi
Sa samo nekoliko kapi glicerina u kanti sa vodom, učiniće vaše podove, ne samo čistim, već i sjajnim.

Profimedia
 

Da prašina nestane

Malo glicerina dodajte u posudu sa vodom, a zatim tom vodom pokvasite krpu i njome prebrišite površine. Ovaj trik inače koriste u muzejima, jer garantuje da prašinu nećete videti najmanje 10 dana.
Unsplash
 

Fleke sa odeće
Sve što je potrebno da uradite jeste da na fleku stavite nekoliko kapi glicerina, a zatim da je isperete vodom u koju ste prethodno dodali malo soli. Fleke od čaja, čokolade ili kafe ćete ukloniti očas posla uz pomoć smese od glicerina i soli. Postupak je isti - nanesite smesu na fleku, ostavite je da odstoji pola sata i zatim je operite.

Kožni nameštaj

Užasno je nezgodno kada se kožni nameštaj izgrebe, ali i za to postoji rešenje. Pamučnu krpu umočite u glicerin, a zatim njome prebrišite nameštaj. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta i postaće kao nov.
Profimedia
 

Prozori
Glicerin i etil alkohol pomešajte u odnosu 1:10 i tom smesom prebrišite prozore. Ni prljavština, a ni prašina neće narušiti čistoću vaših prozora neko vreme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike