Praznični feng šui za sreću: U centru doma treba da stoji jelka viša od najvišeg ukućanina, a dobro je sve što je okruglo i što raste uvis

25.12.2020

14:15 >> 13:50

0

Autor: Z. A.

Feng šui vodi računa o svim sitnicama

Praznični feng šui za sreću: U centru doma treba da stoji jelka viša od najvišeg ukućanina, a dobro je sve što je okruglo i što raste uvis
Copyright Pinterest

Prema tradicionalnom verovanju, jelka treba da bude viša od najviše osobe u porodici i postavljena u sredinu doma, a sveće na prazničnom stolu pročistiće energiju. Prema drevnoj kineskoj veštini uređenja prostora, pravilnim odabirom boja i dekoracijom kuće možete privući sreću i smanjiti praznični stres.

Jelka ide u centar doma

Božićnu jelku najbolje je smestiti u centar doma jer se tako stvara ravnoteža između pet feng šui elemenata. Dobar izbor su i jug ili jugoistok prostorije, ali jelku nikako nemojte smestiti ispod stepenšta jer se tako zaustavlja rast i blagostanje za celu porodicu. Na porodičnu sreću i razvoj utiče i visina božićne jelke. Ona bi trebalo da bude veća od najviše osobe u porodici, tako će prizvati blagostanje i sreću. Kad ste rešili veličinu, pozabavite se i ukrasima koji, prema feng šui veštini, treba da budu od prirodnih materijala i zadovoljavati pravilo od pet osnovnih elemenata – drva, metala, vatre, zemlje i vode.

Možda će vas i ovo zanimati

Prema načelima feng šuija, boja drveta je zelena, pa božićna jela obavlja ulogu tog elementa. Metal simbolizuju zlatna, srebrna i siva boja, za koje se veruje da donose novac i prosperitet, pa ukrasi mogu biti u jednoj od navedenih boja. Vatru predstavljaju žuta, narandžasta i ružičasta boja, koje ujedno donose ljubav, strast i slogu u porodici.

Instagram: @twigapatternbazaar

Plava, crna i ljubičasta za neprestani dotok sreće

Za porodičnu stabilnost pobrinuće se kristalna dekoracija koja simbolizuje element zemlje, a neprestani dotok sreće u porodicu donose boje vode – plava, crna i ljubičasta. Za ukrašavanje koristite venčiće i svetiljke, a postavite ih u visini očiju jer ćete tako podići vibracije prostora i raspoloženje svih ukućana.

Lampice su dobrodošle, ali ne u visokim delovima kuće, poput plafona, greda, okvira vrata i prozora, jer će crpiti energiju, stvoriti anksiozne situacije ili dovesti do naprezanja očiju, glavobolje ili besa. Mnogo bolji izbor su sveće, a njihovo paljenje pročišćava energiju.

Vatra za ličnu dobrobit

Što ste bliže vatri, veća je dobrobit za vaše lično energetsko polje. Ako nemate kamin, pripremite što više sveća u boji kojima ćete uveče stvoriti i nezaboravnu prazničnu atmosferu. Smestite ih na istok, jer je to područje povezano s porodičnim zdravljem i blagostanjem.

Ne zaboravite da izbalansirate jak element vatre koji se provlači kroz gotovo sve praznične dekoracije. Za to će najbolje poslužiti hladnije boje, poput svietloplave, sive, srebrne ili smirujuće bele. Zelena boja božićnog drveta vizuelno je u ravnoteži sa crvenom, ali prema feng šui filozofiji, potiče element vatre, pa drvo ukrasite i mirnijim tonovima.

Pinterest: amazon.com

Sve što je okruglo privlači novac – od stola do kolačića

Okrugli stolovi bolji su od kvadratnih i pravougaonih jer sve u obliku kruga privlači novac. Veliko ogledalo udvostručiće obilje i uneti dobru energiju.
U domu treba da bude što više metalnih i okruglih stvari, na primer srebrnih i zlatnih zvončića. Razbacajte ih po uglovima. Tradicionalno zelenilo možete istaći i zelenim, baršunastim ili svilenim trakama i zelenim i belim svećama jer zelena je takođe boja novca.

Kolači neka budu beli i okrugli, rafaelo kuglice ili išleri, kao i neko skuplje vino. Kad prizivamo obilje, moramo sebi da priuštimo barem minimum obilja koje inače ne bismo priuštili tokom godine jer tako podstičemo protok novčane, odnosno bogate energije.

Sve što raste uvis privlači novac

U feng šuiju se smatra kako povrće koje raste uvis, poput praziluka ili mladog luka, privlači novac. I pšenica je obavezna jer priziva obilje u sledećoj godini. Bolje je da ima više činija s pšenicom. Mirisi treba da budu osvežavajući i podsticajni. U tradicionalnom feng šuiju jako je bitno imati mnogo narandži za novu godinu jer je narandža jednaka zlatu. Stabla limuna takođe donose obilje, a idealno je da ih postavite kod ulaznih vrata.

Pinterest

Figurice majmuna donose uspeh, grejpfrut luksuz, a jabuke vraćaju sklad

Prema feng šui filozofiji, figurice majmuna donose uspeh, pa su ovi jednostavni pokloni idealni za one koje najviše volite. Skromno, ali efikasno iznenađenje može biti voće – jabuke donose harmoniju u porodicu, narandže novac, grejpfrut luksuz, a mango ljubav među svim članovima porodice.

Makaze, noževi, obuća ili satovi su najgori izbor za poklone

Feng šui filozofija ne podnosi predmete sa oštrim rubovima, a to se odnosi i na praznično darivanje. Najgori izbor su makaze i noževi jer simbolizuju prekid svih odnosa sa osobom kojoj ih darujete. Ako odlučite da poklonite nekome sat, šaljete mu poruku da ograničavate zajednički odnos. A obuća simboliše odlazak iz života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike