Svaku koru prvo premažite ovim, pa tek onda filujte: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost
Potrebno vam je samo nekoliko namirnica
Svi volimo pite.
Tople, mekane i sočne, pravi su praznik za čulo ukusa.
Ali, da bi pita bila savršena, potrebno je da znate tajnu koja je čini takvom.
Nisu u pitanju kore, već preliv.
Isprobajte ovaj univerzalni recept kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev.
Na ovaj način će pita postati mekša, sočnija i ukusnija.
Sastojci:
1. 8 kašika brašna
2. 2 šolje mleka
3. 1 suvi kvasac
4. 1 šolja ulja
5. so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Pita će biti bolja i ukusnija.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari