Recept dana: Laganu blatnjavu pitu iz Misisipija mora da zna da napravi svaki čokoladoljubac
Jednostavna a fenomanalna
Ova čokoladna pita izgleda toliko primamljivo da ćete odmah poželeti da je napravite i pojedete. Zapravo, nju bi trebalo da nauči da pravi svaki ljubitelj čokloade jer sigurno u kući uvek ima sve neophodne sastojke.
Sastojci:
Za koru
- 225 g izmrvljenih burbon biskvita
- 90 g putera otopljenog
Za punjenje
- 85 g crne čokolade
- 85 g neslanog putera
- 2 jajeta
- 85 g braon šećera
- 100 ml punomasne pavlake
Za čokoladnu glazuru
- 150 g mlečne čokolade
- 150 ml punomasne pavlake
- 45 g zlatnog sirupa od trske
- 175 g šećera u prahu
Priprema
1. Za koru pomešajte biskvite i istopljen puter, pa tom smesom obložite pleh obima 23 cm, po dnu i stranicama. Ohladite u frižideru 10 minuta dok pravite punjenje.
2. Za punjenje otopite čokoladu i puter iznad kipuće vode. U međuvremenu, umutite jaja i šećer pet minuta i dodajte pavlaku i čokoladnu smesu, pa tu smesu sipajte preko kore koja je odstojala u frižideru. Zavucite u rernu, pecite 40 minuta, pa je potom rashladite.
3. Napravite preliv od mlečne čokolade, pavlake, sirupa od trske i šećera, pa time prelijte pitu. Ostavite je nekoliko sati u frižideru da se stigne. A onda uživajte.
Bon appetit!
možete da spremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari