Jedan sastojak dodajte u ćufte i faširane šnicle: Poboljšaće im ukus, a neće se raspadati

25.01.2024

14:11

0

Autor: K. O.

Nikad jednostavniji trik

Jedan sastojak dodajte u ćufte i faširane šnicle: Poboljšaće im ukus, a neće se raspadati
Mleveno meso - Copyright Freepik

Mleveno meso ima višestruku upotrebu u kuhinji, može se koristiti za punjenje paprika, tikvica, pravljenje sarmi, musake, ali i za ćufte i faširane šnicle.

Iako svaka domaćica ima neki svoj trik za najbolje ćufte i faširane šnicle, postoji jedan koji će doprineti da meso bude savršenog ukusa, a neće se raspadati prilikom prženja.

Zapravo, dovoljno je da se doda jedan sastojak. U pitanju je obična domaća mast koju kad dodate ovim jelima, ona postaju ukusnija i sočnija.

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa će samim tim i jela od mlevenog mesa biti mnogo lepša.

Printscreen/YouTube/Grandpa Tassos cooking
 

Uvek je najbolje ako imate svežu, domaću mast. Ona nastaje tako što se mast skida sa mesa koje se peče ili prži.

Možete je čuvati u zamrzivaču dok vam ne zatreba. Uvek možete i da je kupite i koristite za razna jela ili prženje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike