Recept dana: Pileći nagetsi

14.10.2020

06:08 >> 07:59

0

Autor: Z. A.

Hrana kojoj se raduju mala i velika deca

Recept dana: Pileći nagetsi
Copyright Profimedia

Pohovani pileći komadići ili popularni pileći nagetsi (Chicken Nuggets) omiljena su hrana širom sveta, a naročito među decom i mladima, zbog čega su nova hrana koju srećemo po nekim lancima brze hrane.

Budući da se obično prže u ulju, nisu baš najzdraviji izbor, pa kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način kako ćete obraditi meso. Zdravija varijanta popularnog recepta podrazumeva pečenje umesto prženja, ali ukoliko ih ne spremate često, ne mogu da škode ni vama ni vašoj deci.
Ovaj recept možete da prilagodite sopstvenom ukusu, nešto da oduzmete, nešto da dodate, svejedno ne možete pogrešiti.

MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Banana mafini sa čokoladom

Sastojci:

  • 2 pileća bela mesa
  • 1 veća kesica slanih krekera
  • 50 g prezli
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1 + 1 kašičica suvog mlevenog belog luka
  • 1 kašičica obične soli
  • 1 kašičica bibera, po ukusu
  • 2 jajeta
  • 100–150 g brašna
  • papir za pečenje ili ulje za prženje

 

Priprema:

1. Piletinu operite i osušite je kuhinjskim ubrusom.

2. Odstraniti masne delove i kožicu i iseckajte meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi se lakše pržile.

3. Pospite piletinu s pola kašičice bibera, pola kašičice soli i kašikom suvog mlevenog belog luka, pa sve dobro promešajte se sjedini s piletinom.

4. Krekete stavite u kesu za zamrzivač i izmrvite ih tučkom za testo.

5. U posudu stavite mrvice od krekera, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk, biber i so, pa sve dobro izmišajte.

6. U jedan tanjir stavite brašno, a u činiju ili dublji tanjir umutite jaja.

7. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju ih dobro uvaljajte u smesu od krekera. Ređaje ih na papir za pečenje.

8. Možete i da ih ispečete u rerni, a ako se pak odlučite da ih pržite, u dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite nagetse u etapama, dok lepo ne porumene sa svih strana ili oko pet minuta. Ocedite ih na kuhinjskom papiru.

9. Služite ih tople sa nekim lepim belim sosom (tartar, kombinacija majoneza i pavlake), ali dobri su i uz kečap, pomfrit ili pire krompir.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike